• 39
    hiçbir şekilde yaşanan son olayların tesiri altında çıkılmaması gereken maç.

    türk insanının hızlı parlama sorununu avrupalı bizden çok daha iyi biliyor. uefa cezayı verirken tüm tribünlerden gelecek protestoları, hareketleri biliyor ve hatta istiyor. tahrik olmamak gerekli. keskin sirke küpüne zarar.

    protesto edilmesi gereken mevzu bana kalırsa uefa'nın tutarsızlığı ve adaletsizliği. o da maçın önüne geçmemeli. ön takımları avuçlayıp rakip kulübeye sallayan bellingham nezaket kurallarına aykırı hareket etmiyor, çetnik selamına soruşturma açılmıyor, fakat soruşturma gören türkiye oyuncusu olunca karar savunmanın sunulmasının ardından birkaç saat içerisinde 2 maç ertelemesiz ceza olarak çıkıyor.

    merih anlık heyecanını, adrenalin etkisi ile bu şekilde ifade etti. bana kalırsa da maç esnasında yapması doğru değildi. fakat uefa'nın bu harekete ertelemesiz bir ceza vermesini ancak herkese eşit ve adil şekilde ceza vermiş olsaydı anlardım, kabullenebilirdim. rakip ülke vatandaşlarına ölüm tezahüratlarının oyuncularla beraber yapıldığı bir turnuvada çıkan tek cezanın bu olması oldukça tutarsız ve art niyetli. ayrıca türkiye'de sağ elinizle bozkurt işareti, sol elinizle barış (zafer) işareti yapabilirsiniz, kimse karışmaz. almanlar, kendilerinin siyasi simgelere olan alerjilerinin sebebi ile bizim ülkemizin tarihini karıştırmasınlar.

    maça gelirsek ben bu yaşanan olayların neticede aleyhimize işleyeceğine inanıyorum. bu iş böyle, bizim topraklarımızda insanlarda soğuk kanlılık yerine keskinlik ve sivrilik mevcut. umarım bu bilenmişlik bir kez olsun bize zarar vermek yerine müthiş bir motivasyon olur ve beynimizle hareket ederek yarı finalin kapılarını açacağımız bir maç oynarız. yolun sonu kupa olsun; eşitliğe aykırılığa, adaletsizliğe, art niyetliliğe en güzel cevap galibiyet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın