• 328
    milli takımımız adına;

    kura şansı,

    turnuva öncesinde oyuncu seçimlerinin tartışılması,

    turnuvanın hemen öncesinden beri yaşadığımız sakatlık krizi,

    portekize karşı varlık gösterememiz,

    aleyhimize kötü hakem yönetimleri ve hak ettiğimizden fazla kart görmemiz,

    çekleri son dakika golüyle yenerek turnuva dışına itmemiz ve bunu yaparken maçın son derece gergin geçmesi,

    bir sonraki turda turnuvanın flaş takımıyla eşleşmemiz,

    falan derken acayip bir şekilde euro 2008e benzemeye başlayan avrupa şampiyonası. tek eksik kenarda fatih terim gibi elit bir teknik direktörün ve maçı yüreğiyle oynayan bir jenerasyonun olmaması.

    ne olursa olsun; "hayat, neden olmasın" diyelim. tek bir galibiyet daha bize final motivasyonu verecektir. bu arada kura şansından kastım asla avusturya değil. ancak final yolunun zayıf tarafında kalmamız çok büyük şans. şimdiye kadar oynadığı oyunla bu tarafın en baskın takımıyla son 16 turunda oynayacağız. allah yardımcımız olsun.

    edit: yazdıktan sonra hatırladım. euro 2008'de çekleri yenip hırvatlarla çeyrek final maçını oynamaya ev sahibi olan avusturya'ya gitmiştik. yine avusturya'ya gidiyoruz, fakat bu sefer maç almanya'da.*

    edit 2: düşündükçe hatırlamaya devam ediyorum. euro 2008'de de aynı grupta olduğumuz portekiz grubun son maçında rölantide oynayıp kaybetmiş ve bizle aynı puanı alarak* ikili averajla grubu lider bitirip b grubunda sürpriz bir şekilde ikinci olan almanya ile eşleşmişti. yani lider olmasına rağmen bizden daha kötü bir kura çekmişti. tarih bu yönden de tekerrür etmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın