resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11777
    hala gelişmesi veya daha doğru bir ifadeyle düzeltmesi gereken şeyler var. benim açımdan iki tane büyük sorunu bulunuyor. bu sorunlar oyuncu kalitesiyle de çözülebilir, çalışarak da düzelebilir. bunun normali hem kalitenin iyi olduğu ama bununla da yetinmeyerek çalışarak çok daha iyi duruma gelmektir. avrupa'daki büyük kulüplerin ve büyük hocaların da yaptığı budur. benim de beklentim şahsen bu yönde.

    1-) rakiplerin stoperlere kadar baskıya çıktıkları durumda bu takımın oyun kurmaya yönelik hiçbir planını göremiyorum. iki senedir benzer sorunlar var. savunmadan top çıkmıyor ve sürekli ilerideki oyuncuya veya bu sene çok fazla denediğimiz gibi barış'a topu şişiriyoruz. uzun oynamak da bir plandır ancak bizim gibi şampiyonluğa oynayan bir takım için topa sahip olmak, savunmadan çıkarken bir plana sahip olmak önemli. burada takım mesafesi, orta saha ve hücum oyuncuların sahaya yayılması vs. birçok etken var. bu kolaylıkla olmasa bile çözülebilir bir durum. bu konuda gelişme görmek istiyorum.

    2-) oyuncu değişiklikleri konusunda hala amatörce hatalar yapabiliyor. en son fenerbahçe maçındaki değişiklikler öylesine korkunç öylesine kötüydü ki hayretler içinde izledim. bugüne kadar birçok maç izledim orta sahayı tamamen boşaltıp hücuma oyuncu yığınca bir şeylerin değiştiğini çok çok nadir gördüm. bunlardan vazgeçmesi lazım. uzun zamandır hocalık yapıyor bunları hepimizden de iyi biliyor ama neden yapıyor bilmiyorum.

    dediğim gibi bunlar çözülebilecek şeyler. oyunculara etki edebilen ve gelişmelerini sağlayan bir hocanın oynanan oyunu da kusursuz bir noktaya getireceğine inanıyorum. son olarak da transferde tüm yetki tamamen kendisinde olmamalıdır. bazı garip tercihleri olabiliyor çünkü. profesyonel bir ekiple organize çalışmak lazım lakin bizde de profesyonellik hak getire.
App Store'dan indirin Google Play'den alın