• 35833
    mevcut kadrosuyla maalesef avrupa'ya hazır olmayan takım. kadro kalitesini ciddi manada arttırmamız lazım. öncelikle barış ve sanchez'i kesinlikle takımda tutmalıyız. torreira'yı saymıyorum bile, ayrılması söz konusu dahi olamaz. muhtemel diğer oyuncular hakkındaki fikirlerim:

    nelsson: mutlaka teklif olacaktır, daha önce de ayrılma isteği olmuştu, para kazanmak için en uygun dönem olduğunu düşünüyorum. 15-20 arası bir meblağa satılabilir.
    ziyech: 50-60 arası maç yapacağız. ziyech'in +30 maç oynayacağının garantisini verseniz bir dakika düşünmeden kadroda tutarım ama sanmıyorum, güvenilip yola çıkılacak bir oyuncu değildir.
    kerem aktürkoğlu: teklifler var sanırım ve ayrılık sinyallerini verdi zaten, satışına karşı değilim. 10-15 milyon civarı uygundur.
    zaniolo: sakatlıktan çıkıp gelecek, kamp yapacak mı bilmiyoruz, hâlâ italya'da piyasası varken elden çıkarmak en doğrusu olacaktır. 10-15 uygundur daha fazla teklif alabileceğimizi sanmıyorum.
    dubois: 2 milyon euro civarı maaş alan bir oyuncu, sağ bekimiz yok biliyorum ama hem yabancı sınırının 12'ye düşmesi hem de atletizm noksanlığı sebebiyle as sağ bekimiz olamayacağını, yedek için de pahalı olduğunu düşünüyorum. fazla bir bonservis getirmeyecektir, hatta belki maaşından çıkmak kaydıyla bedelsiz gönderilebilir.
    tete: ne getirse kâr, ama mutlaka gönderilmeli.
    zaha: yıldızlarımız uyuşmadı, west ham'ın ilgisi olduğu söyleniyor. giderse üzülmem.
    oliveira: mevcut takımın en kötü sözleşmesine sahip. tatil modunda takılacaktır artık, temposu zaten sıfır. eğer mümkünse sezona kendisi ile başlamamak büyük bir kazanç olur bizim için. ama o paraları ona başka bir kulüp verir mi, hiç sanmıyorum.

    kiralık sözleşmeleri bittiği için gidecek oyuncular: aurier, vinicius, ndombele

    kiralıktan dönecek olan cicaldau, taylan , yusuf demir, kazımcan, halil, ross ile diğer genç oyuncular satılmalı veya yeniden kiralanmalı.

    yunus akgün ve emin bayram gelecek sene rotasyonda olmalı. emin'in ilk 11 oynama potansiyeli bile var. yunus ise iyi bir yedek. 25 kişilik şampiyonlar ligi kadrosuna 4 tane altyapı oyuncusu yazmak zorundayız. emin ve yunustan daha iyi alternatifler düşünemiyorum bu konuda. diğer iki oyuncudan biri kaleci jankat diğeri de yedek forvet olarak erencan yardımcı olabilir. bu açıdan da erencan önemli bir transfer aksiyonu olacaktır.

    kesinlikle takımda olması gereken oyuncular listesi:
    muslera
    abdülkerim
    emin
    sanchez
    köhn
    kaan
    torreira
    kerem demirbay
    berkan
    barış
    yunus
    mertens
    icardi
    günay (2 yıl daha sözleşmesi var ve güvenilir bir yedek kaleci)

    bu isimlere ek olarak

    ihtiyacımız olan transferler:

    -sağ bek ( bir boey beklemiyoruz tabi ki ama kaan veya aurier'in çok önünde bir oyuncu almamız şart)
    -nelsson giderse stoper ( apo-sanchez-emin ve transfer ile stoper rotasyonu)
    -yedek sol bek (köhn ile rekabet edecek zira köhn'ün de eksikleri çok)
    - çok iyi bir merkez orta saha oyuncusu( 8 veya 6 demiyorum, hocanın aklında hep torreira'yı ön alan presinde 8 numara gibi kullanmak olduğu için buraya iyi bir 6 numara da alınabilir, karar hocanın ve teknik heyetin.)
    -mertens'e aşığım. inanılmaz da bir sezon geçirdi. ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. 60'a yakın maç oynayacağız. 37 yaşındaki mertens bunu kaldıramaz. aynı zamanda avrupa'da ve hatta ligdeki zorluk seviyesi yüksek maçlarda defoları ortaya çıkıyor. ben 4-3-3'e dönme taraftarı olduğum için mertens gibi bir ikinci forvet değil, hücuma yönelik bir 8-8.5 numara daha istiyorum. bu profil için örnek olarak albert grönbaek'i verebilirim.
    -barış'ın yeri bence sol kanat, orada daha verimli. bu yüzden çok iyi bir sağ kanat oyuncusu almalıyız. her iki kanatta da oynayabilirse tadından yenmez. zaha'nın transfer durumuna göre yedek kanat da gerekebilir. (barış-yunus-transfer-transfer veya barış-yunus-zaha-transfer)
    yedek forvet ( icardi'nin yedeği olmak zor, ama vinicius'tan çooook daha iyisi lazım. yerli olarak erencanı zaten önermiştim.)

    özetle; avrupa'da başarı istiyorsak, 1 sağ bek(kesin), 1 sol bek(kesin), 1 stoper(nelsson ve emin'in durumlarına göre), en az 2 merkez orta saha, en az bir kanat ve en az bir yedek forvet almak zorundayız.

    yabancı limitinin azalması sebebiyle kaliteli yerli oyuncular da çok önem kazanacak. gurbetçileri iyi taramak lazım. ayrıca anadolu takımlarında rotasyonumuzda kullanabileceğimiz kalitede oyuncular da var. bunları da yakından takip etmeli. aklıma gelenler:
    emirhan topçu
    ibrahim olawoyin
    oğuz aydın
    emirhan ilkhan (bonservisi torino'da)
    ogün özçiçek
App Store'dan indirin Google Play'den alın