• 35764
    milim olsun sakinleştiysek ben de birkaç kelam etmek isterim.

    evet 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı canımızı çok sıktı. şampiyonluk ilan etmemiz gereken maçta, 1 puan bile yetiyorken 20. dakikada 10 kişi kalan rakibimize karşı berbat oynayıp yenildik. kimileri buna kızacaktır ama bence hayırlı mağlubiyet olmuş olabilir.

    çok rehavete kapılmıştık, türkiye liginde işler uzun zamandır iyi gidiyordu. bir yerde sağlam bir tokat yiyeceğimiz belliydi, yedik, ancak şampiyonluğa sebep olmadı henüz. bizim için hayırlı olan tokadı yemiş olmamız değil, bu tokadın nelere sebep olabileceği konusu. tabi aşağıda söyleyeceklerim konyaspor maçıyla şampiyonluğu ilan edersek geçerli.

    şimdi bizim bahsi geçen fenerbahçe maçını 3-0 kazandığımızı, güle oynaya yine şampiyon olduğumuzu farzedelim. evet çok sevinirdik. ancak bazı gerçekleri görmeyecektik.

    bu kulüp çok uzun süre yedekte oturttuğu zaha, tete, ndombele, carlos, auier, sergio oliviera, hakim ziyech’e, sanchez’e toplam 25 milyon euro’dan fazla maaş ödüyor. ve bunlardan çoğundan neredeyse hiç katkı almıyor. bu kulüp 30 milyon euro’ya bek satıp bek’e para harcamıyor. sakat adam alıyor, listeye yetiştirmiyor vs. bu kulübün ikonu yaklaşık 9 aydır antrenmana çıkmıyor ve 30 gol atıyor. bunların hiçbirini takımı yönetimi kötülemek için yazmıyorum. lig o kadar kolaylaştı ki artık sadece kalite ile işi götürüyoruz. birçok yanlış yapsak bile zarar görmüyoruz. ancak kopenhag, prag bu yanlışların tokadını atıyor bize. ancak tam yetmiyor. okan hoca takımın çoğunu korumak istiyorum diyor, erden timur ayrılmak üzere, şampiyon olmadan seçim havası başlıyor. binbir yanlış yani.

    bunların asıl sebebi bu kötü lig bizim hatalarımızı cezalandıracak kadar güçlü değil. ancak son tokat bu hataları cezalandırmış gibi görünüyor. bu silkinme yazın bize çok iyi gelebilir, ciddiyeti çok sıkı tutabiliriz. ne dursun başkan ne okan hoca ne erden timur artık “ulan 10 yanlış transfer yaptık, yeri geldi transfer yapmadık yine de yürüyerek şampiyon olduk” diyemeyecekler yazın. bu sebepten çok daha disiplinli ve arzu dolu bir transfer dönemi geçireceğimize inanıyorum.

    dediğim gibi biliyorum bugün çok üzgünüz ama inanın bana konyaspor maçında şampiyonluğumuzu ilan edersek 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında alınan mağlubiyet hayırlı mağlubiyettir. çünkü bizi seneye çok daha konsantre taşıyacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın