resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11432
    kendisini tuchel yerine bayern'e, luis enrique yerine psg'ye layık gören biri olarak 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı sonunda yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam. ancak, okan hocanın şampiyonluklarında kesin böyle bir maç oluyor.

    2019-2020 sezonunun 32. haftasında deplasmanda konyaspor'a* 4-3 kaybetmişti ve o hafta trabzonspor da denizlispor'a* kaybetmese, puan farkı 4'ten 1'e düşebilir ve sonraki haftalarda şampiyonluğu bile kaybedebilirdi. keza, 2022-2023 sezonunda 30 nisan 2023 beşiktaş galatasaray maçı da böyle bir maçtı ve özellikle oyunu okuma anlamında en kötü performanslarından birini göstermişti.

    bu sezon böyle bir maç yaşamayacak derken, galatasaray'da teknik direktörlük kariyerinin en kötü performansını fenerbahçe maçında gösterdi ne yazık ki. haklı olarak eleştiriyoruz ama 17 maç üst üste kazandıktan sonra farklı bir plan yapmak ve maç içinde başarı getiren bir plandan farklı bir plana spontane geçmeye karar vermek de kolay değildir muhakkak.

    ne yapalım, bu sezonun da nazar boncuğu bu maç olacakmış, sonuçta en azından telafisi var. okan hocanın bu maçı hem haftaya* hem de gelecek sezonda unutturacağına eminim.

    böyle bir maç sonunda bile yapabildiği basın toplantısını izleyen herkes bundan emin olur. kariyerinin belki de en zor basın toplantısı, büyük bir hayal kırıklığı var, belki en başta kendine sinirli ama gayet sakin ve naif bir şekilde maç analizini yapmaya ve soruları yanıtlamaya çalıştı.

    mahcup olduğu yüzünden okunuyordu. nasıl ki, 2017-2018 sezonunda gençlerbirliği maçı* sonrası fatih terim'in yüzündeki mahcubiyet galatasaray'ı başarıya ulaştırdı, fenerbahçe maçının sonundaki okan buruk'un mahcubiyeti de aynı şekilde galatasaray'ı başarıya ulaştıracak. herkes müsterih olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın