resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 11500
    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçından sonraki kaza değerlendirmesini samimiyetle düşünüyorsa gerçekten durumu okuma yeteneği zayıf demektir. bu bir kaza değil. kaza, 2000'de johnson'un gol attığı, 2012'de stoch'un gol attığı derbilerdir. elli defa gidersin, pozisyona girersin, rakibin kalecisi devleşir. oysa 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında livakoviç maçı izleyen, hatta izlemeyen ama skora bakan bir taraftardan daha az terledi. bu kaza değildir. bu faciadır. sahanda 70 dakika 10 kişi oynayan rakibin kalesine bir tane şut çekemiyorsan bu öyle şanssızlık diye de geçiştirilemez.

    bu takım haftalardır kötü sinyaller veriyor, bireysel yeteneğiyle çözüyordu. ismail kartal bireysel yeteneklerini kilitledi, sert, kavgalı bir oyunla seni yendi okan hocam. bu bir kaza değil, kaloriferci diye dalga geçilen ismail'in okan buruk'u çaresiz bıraktığı bir hezimet ne yazık ki. okan buruk sezon geneli performansına bakıldığında daha iyi bir hoca olabilir, ama iki karşılaşmada da istediğini alan ismail kartal oldu. bu da aralarında zeka ve taktik yetenek açısından ismail kartal gibi normalde çok da üst düzey bir kariyeri olmayan bir teknik adamın bile okan buruk'tan üstün olduğunu gösterir.

    okan buruk hocamız olarak kalmalı, bizde daha çok zaferler kazanacağına da inanıyorum. ama şimdiye kadarki final ve kritik maç performansı, bu zaferleri ancak yerel düzeyde ve basit takımlara karşı alınan seri galibiyetlerle kazandıracağını gösteriyor. ismail kartal'ın iki karşılaşmada da istediğini aldığı bir teknik adam olduğu gerçeğiyle yüzleşerek aynaya baktığında böbürlenmemeli, kendisinden utanmalı. bugüne kadar kazandıklarının hatrı var, bizim ona saygımız sürecek. ama bu maçtan sonra kendisinin kendisine saygısı sürüyorsa bizimkini de kaybetmesi yakındır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın