resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:70
Uyruk:Belçika
  • 825
    2005/06 sezonu şampiyonluğu kuşaklara ders olarak okutulacak seviyede bir galatasaray ruhu şampiyonluğudur. bu adam o dönemin en baş mimarıdır.

    galatasaray'ın ruhuna en çok uyan yabancı hocalardandır. şampiyon yaptığı sene fenerbahçe'nin o pahalı ve ihtişamlı kadrosuna karşı sezon boyu atıp yatarak da değil sağlı sollu hücum yaparak, yeri geldiğinde elindeki tüm forvetleri sahaya sürerek takır takır oynayıp kazanmıştır. fatih terim'in son yıllardaki geriden pasla çıkış muhabbeti öncesi hücum ve hücum presle dolu gegenpress'ine izleme zevki olarak en çok yaklaşan hocadır gözüme. lincoln, kewell, baros, nonda vs. bir arada oynarken michael skibbe de arada benzer maçlar çıkarsa da istikrarsız ve deplasmanda sıkıntılı olması handikapları yüzünden gerets'e asla yaklaşamadı, zaten sezon sonunu da göremedi. aslında skibbe'yi göreve getiren adnan polat'ın başkanlığında da 20:45 doğrudan etkilidir.

    galatasaray'ın çok ciddi ödemeler dengesi krizi yaşadığı dönemdi o yıllar. özhan canaydın kulübe maddi yardım talebinde bulunmuştu konuşmalarında. o dönem eski asbaşkan adnan polat star tv'de ''her galatasaraylı iş adamı 100 bin dolar verirse galatasaray ayağa kalkar'' diyerek kampanya başlattı. ilk 100 bin doları da kendisi verdi hatta. kampanyaya ünal aysal'dan selahattin beyazıt'a tanıdık bir çok galatasaraylı katıldı.
    http://gss.gs/MCN
    http://gss.gs/44A

    kriz o denli büyüktü ki futbolcular florya'da kazan kaldırıp idmanları boykot etmeye başlamıştı artık.
    http://gss.gs/NuJ
    (bkz: 12 şubat 2006 galatasaray gaziantepspor maçı)

    adnan polat bu yardım kampanyasıyla önemli katkı sağladı galatasaray'a. zaten o rüzgarla mart 2006 seçimlerinde özhan canaydın'ın listesine girdi. hatta canaydın'ın girmek istemeyen polat'ı özel ikna ettiği yazılıp çizildi.
    http://gss.gs/O3A

    hocalık yaptığı dönemi kısaca irdeledikten sonra dönelim tekrar gerets'e. 20:45 senesini mevzu gençleştirmeyse o sıkıntılı dönemde takır takır sol beke ferhat sağ beke uğur’u atıp derbiye* çıktı. buyrun ilk 11;

    https://www.mackolik.com/...297nvz296yglgmfhjyz9

    dört yedi geldi; ama asla pes etmedi. geldiği sene hagi - ergün gürsoy kavgasına sebep olan saidou’dan öyle bir katkı aldı ki fransa’ya gitti saidou. hasan şaş’ı yeniden futbola döndürdü. mondi’yi yeniden kazandı. uğur uçar, aydın yılmaz, ferhat öztorun gibi gençlere sahip çıktı elinden geldiğince.

    ve sonuç;

    http://gss.gs/tFV

    gençlere şaka gibi gelebilir; ama o dönem fenerbahçe türk futbolunu domine etmek üzereydi. maddi ve kadrosal olarak. biz felaket haldeydik. en basitinden rams park bile yoktu elimizde. fenerbahçe her seneye bilet geliriyle fark atarak başlıyordu. biz her sene “sami yen yıkıldı, yıkılacak, tadilat, hadi bir sene daha” muhabbetiyle yazı geçirirdik. taraftar boşa izlemedi yeni stadın inşasını adım adım. ribery’i bile bu sebeple kaptırdık işte. para gerçekten yoktu galatasaray’da. fenerabahçe ise altın çağını yaşıyordu ekonomide adeta.

    işte gerets bu zor ortamdan 20:45 gibi bir mucize çıkarmasa belki de fenerbahçe minimum 4 sene üst üste şampiyon olacak ve bugün bile türk futbolu farklı bir seyirde olacaktı. fener’in ayarlarını bozan adamdır gerets. o 16 dakikada sonraki 16 yılların kurtuluşuna, galatasaray’ın yeniden ayaklanışına vesile olan adamdır. bunu da mıymıy kapanan futbolla değil “galatasaray saldırır” felsefesiyle yapmıştır.

    yaş olmuş 70. sağlık durumu da zorluymuş. umarım hızlıca düzelirsin hocam. en kısa zamanda gelip tribünleri selamlamalısın. keşke yarın gelse.*

    bu arada bizim belçikalılarla değişik bir uyumumuz var sanırım. mertens ve gerets. kevin de bruyne’yi ara sıra bir şey etsek mi? neyse konu dağılmasın.

    var ol eric gerets.
App Store'dan indirin Google Play'den alın