• 29
    bu projedeki büyük olan sorun kendimiz yapmamız veya bir firma ile anlaşmamız değil, projenin getirisi hakkında.

    dursun özbek tarafında olanlar "kendimiz yaparsak 450-500m $, firmaya verirsek 400m $" fiyat bilgisinden bahsediyor. özbek'in rakibi süheyl batum ise elinde ıslak imzalı teklif olduğunu belirtip, fiyatları gelir gider olarak (yakındaki bir projeyi örnek göstererek) nasıl hesapladığını açıkladığı halde, dursun özbek'in aldığı teklifler hakkında yaklaşıkta olsa bir rakam bilgisi vermemesi kendisine olan güvenimi azaltıyor. "sizin hesabınızda şu şu rakamlar yanlış, doğrusu budur." demek zor olmamalı.

    süheyl batum kendimiz yaparsak karımız net 900m $ diyor bu rakam doğruysa bir firmaya versek en az 750-800m $ getirisi olmalı.

    süheyl batum'un açıklamalarında iddia ettiği "dursun özbek’in birçok genel kurul üyemize ifade etmiş, florya’nın yabancı menşeili bir şirkete 400 milyon dolara satıldı, 70 milyon dolar avans alınacak " suçlamalarına cevaben başkan dursun özbek, "gs başkanlık makamına saygı gösterilmeli", "peşkeş diye bir şey olamaz", "gs için en iyisini yapmaya çalışıyoruz" gibi politik laflar söylemeyi bırakıp rakamlar ile konuşmalı. tv programında anlaşama yok dedi ama bir türlü "beklediğimiz gelir budur" demiyor böyle devam ederse seçimi kaybedebilir.

    son olarak; bu memlekette, bu bölgede m2 fiyatlarını ve m2 inşaat maliyetlerini sadece bu iki başkan adayı mı biliyor? neden 3. şahıslar, emlak uzmanları, bilgili inşaat firmalarından fiyat bilgisi, görüşü duymuyoruz? gs üyeleri içinde bu işi bilen emlak uzmanları, inşaatçılar yok mudur? birileri neden ortaya çıkıp "doğru rakam budur" demiyor? bu zor bir şey olamamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın