• 8
    bir tercih meselesi. bu sene galatasaray sezonu temmuz başında açtı. yoğun bir ön eleme fikstürü geçirdik. üzerine çok sert bir cl grubuna düştük. bunlar için erken form tutmaya odaklanıp kendimizi tüketseydik muhtemelen aralık sonunda ligde sallanmaya başlayacaktık. biz hem yavaş yavaş yukarı çektik formu hem de puan kaybetmedik. mükemmel bir iş çıkardı teknik ekip.

    buna karşın fenerbahçe ise sezonu bizim kadar erken ve yoğun açmadı ancak lig içn erken form tuttu. planları galatasaray ligi ve clyi bir arada götüremeyip tökezlediğinde en az 6 7 puan fark yapıp sonrasında da psikolojik üstünlüğü alıp sonrasında performansları düşse dahi şampiyonluk iddiasını diri tutamamış galatasaray'ı arkalarına almaktı. aslına bakarsanız çok yanlış bir plan olduğunu söyleyemem. normal şartlarda okan buruk'un olmadığı bir senaryoda galatasaray hem manu hem de bayern maçlarının önü ve arkasında puanlar bırakıp şampiyonluktan erkenden kopardı. ama fenerbahçe'nin hiç beklemediği bir şey oldu ve galatasaray o aşamaları hafif sallansa da hiç yıkılmadan neredeyse sıfır kayıpla geçti.

    sonrasında da fenerbahçe gereksiz yere fazla yüklemelerinin sonucunsa hem form düşüklükleri hem de sakatlıklarla boğuşmaya başladı. galatasaray ise ocak ayının ortasından itibaren düzenli bir yükseliş gösterdi. neredeyse tüm oyuncuların oyunundaki pozitif yöndeki değişim bir tesadüf olamaz. okan hoca belki de galaatsaray'daki en zor senesi olarak anılacak bir seneyi neredeyse kayıpsız bitirdi.

    tabi burada bazı tercihler yaptığımızı da kabul etmek gerekir. sparta prag maçları gözden çıkarılmış bir eşleşmeydi. köhn'ün avrupa listesine yetiştirilmemesi veya boey'in yerini dolduracak bir sağ bek alınmaması bir tercihti aslında. galatasaray bu yoğun sezonun sonunu 3 kupayla getiremez diye düşünen yönetim/teknik ekip -artık her kimse bu kararı veren- resmen elenmemizi hayırlı mağlubiyet olarak düşünüp çok da geniş olmayan ve yorumaya başlayan kadroyu en makul hedefte birleştirip şampiyonluk yolunda kenetledi. ben galataaary kültürüyle büyümüş biri olarak avrupadan göz göre göre elenmeyi asla savunmadım savunmam da. ancak günün sonunda bir şekilde galatasaray şampiyonluk yarışında rakibinin önünde kalmayı başardı.

    bu serüveni okuyabilmek, dizayn edebilmek ve beklentilerini gerçekleştirebilmek 8 boyutlu santranç oynamak gibi. ancak okan hoca kafasında ne kurduysa bugün hepsinin gerçekleştiğini görebiliyoruz. umarım önümüzdeki senelerde bu avrupayı feda etmeden de gerçekleştirilebilir.

    bu sene direkt cl bileti alıp sezonu biraz geç açar ve keyfimize bakarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın