• 154
    dries mertens'in oynamama ihtimali bulunan mücadele. bu derece formda olan bir mertens'e çok ihtiyacımız vardı. yaptığı skor katkısının yanında çok önemli savunma hamleleri de var. rakip çıkarken kaptığı topları gollere dönüştürdüğümüz gibi rakibin tehlikeli olabilecek ataklarını da başlamadan önlemesi çok kritik.

    geçtiğimiz sezona göre bu sene daha fazla geçiş yememizin belirli başlı birkaç sebebi var. bunlardan ilki mauro icardi'nin geçtiğimiz sezon fiziksel açıdan daha iyi durumda olması. ikincisi sağ kanadımızım komple değişmesi. hem milot rashica hem de sacha boey preste de geçiş savunmasında çok etkili iki isimdi. üçüncüsü ise geçtiğimiz sezon lucas torreira ön alan presine giderken sergio oliveira'yı geri alanda bırakıyorduk. kerem demirbay daha top kaybı yapmaya müsait bir isim olduğu için bu sene rollerin değiştiğini ve bunun bizim baskı kalitemizi etkilediğini düşünüyorum.

    mertens'in oynamayacağı senaryoda on numaraya hakim ziyech'in geleceğini düşünürsek icardi - ziyech ikilisi ile baskı kalitesi iyice azalacak ve rakibin merkezden çıkması kolaylaşacak. bu da rakibin daha fazla kalemize gelmesine neden olacak. bundan dolayı stoper tercihinin öneminin arttığını düşünüyorum. sanki bu maç özelinde ön alan baskısına daha müsait olan davinson sanchez mina doğru bir tercih olacak gibi duruyor. davinson'un ön alanda kazanacağı toplar rakibin ataklarının başlamadan bitmesini sağlayabilir.

    ziyech'in merkeze gelmesinin bizim açımızdan faydalı olan kısmı ise kerem aktürkoğlu ve barış alper yılmaz ile rakip oyuncular daha rahat eşleşebilir. mesela sağ kanadın tamamını barış'a bırakıp, derrick köhn'ü ileriye rahatlıkla çıkarabiliriz. rakip beşli oynadığı için birebir eşleşmeler mühim olacağı için bunu yazıyorum. umarım sonunda kazandığımız, keyifli bir futbol izleriz.

    (bkz: sen şampiyon olacaksın)
    (bkz: galatasaray bir his takımıdır)

    edit: 3. paragrafta o kadar çok "daha" yazmışım ki düzeltme gereği hissettim. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın