• 35560
    şampiyon olması kendisi hariç kimseye bağlı değildir.

    özellikle fenerlilerle ağız dalaşına giren, hakemlere, federasyona laf eden renkdaşlarıma söylüyorum, lütfen yapmayın.

    ülkenin hali zaten içler acısı. federasyonda liyakat yok, evet hakemler kötü fakat biz galatasaray isek bunlara rağmen şampiyon oluruz. evimde çok eski bir atkım var, “başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter.” yazıyor üzerinde. artık şunun farkına varmamız lazım, galatasaray artık türk futbolunun üstünde bir kulüp. hatta türkiye’deki bütün kurumların üstünde bir kulüp. bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, türkiye dediğinizde ilk olarak duyduğunuz galatasaray ya da istanbul.

    kulübümüz, taraftarlar ve oyuncular hepimiz bu psikolojide olmalıyız. görüyorsunuz maçları masada, basın toplantılarında kazanmaya çalışan fenerin halini. biz bu seviyeye inmemeliyiz. bizim için türkiye ligi bir araçtır. bizim yerimiz şampiyonlar ligi. biz maçları hafta sonu değil, salı çarşamba akşamları izlemeyi seviyoruz.

    artık bizim taraftar olarak, kulüp olarak, oyuncular olarak, teknik direktör olarak, yöneticiler olarak tamamen belirli bir hedef doğrultusunda çalışmalıyız. bu şekilde önümüzdeki 6-8 sene içerisinde şampiyonlar ligi şampiyonluğunu hedeflemeliyiz.

    bunu hepimizden iyi bilen okan buruk’tur aslında. böyle başarılar bir günde gelmez. biz uefa şampiyonu olana kadar 4 sene üst üste şampiyon olup, bir sistem takımı ve jenerasyon yarattık. aynı jenerasyon dünya kupasında üçüncü oldu.

    ben şahsen takımın gidişinden, okan hocanın gelişiminden gayet memnunum ve bu gidişe inandığım kadar taraftarın, kulübün, takımın ve hocanın da inanmasını istiyorum. yapacağımız transferler, satacağımız oyuncular, teknik ekibe katacağımız insanlar, başkan ve yönetici olarak seçeceğimiz kişiler hepsi bu hedef doğrultusunda olmalı.

    zaten galatasaray bu mentalite ile davrandığı zaman türkiye ligini bayern munich gibi domine eder, bizim türkiye ligindeki tek amacımız şampiyonlar ligine direkt katılım olmalı. bu yolda her sezon şampiyon olamayabiliriz ama olamadığımız her sezon şampiyonlar ligine gidebilmeliyiz, oyuncularımı parlatabilmeliyiz, genç oyuncularımızı yetiştirebilmeliyiz.

    ben zamanla doğru stratejilerle okan hocanın bunu yapabileceğine inanıyorum. görüyorsunuz, geçen sene, bu senin başlarında bazen oyunu okumakta zorlanıyordu, değişikliklerde geç kalıyordu yavaş yavaş düzeliyor gelişiyor o da bir teknik direktör olarak. avrupada bir kupa almak için nasıl bir takımdaşlık gerektiğini, konsantrasyon gerektirdiğini, uzun süre sistemli çalışmanın gerekliliğini de en iyi bilen insanlardan. ellerinde dünyanın en büyük ikinci kupasını real madrid karşısında kaldırmış bir insan. birincisi zaten dünya kupası.

    galatasaray’ın tek yapması gereken asaletine, türk olmayan takımlarını yenmesine odaklanmasını yeterli. sabırlı, sistemli bir şekilde, yıldızlarımızın genç jenerasyona mentörlüğünde, başkandan taraftarına kadar doğru stratejilerle yapılabileceğine inanıyorum. özellikle son iki senedir taraftar olarak da icardi sayesinde yeni bir taraftar jenerasyonu yetişiyor. ben açıkcası 12 yaşındaydım uefa kupası aldığımızda. bu yeni jenerasyon taraftarların da bizden çok daha büyük mutluluklar yaşamasını istiyorum.

    benim için galatasaray taraftarı olmak böyle bir şey, günlük hayatımda bile galatasaray taraftarı görünce, tanıyınca mutlu oluyorum. uzun zamandır yoktum, sözlüğe de böyle bir geri dönüş yapayım. hepinizi seviyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın