2005-06 Türkiye Süper Lig 28.Hafta Maçı
20:45 Ali Sami Yen Stadyumu
3 - 0
  • 13
    enteresan kaleci gökhan tokgöz'ün penaltı öncesi yaptığı şebekliklerin bir dönem şike aramaktan bir hal olan fenerbahçe camiasının diline pelesenk olduğu unutulmaz maç.

    4 senedir şampiyonluk görmeyen, arada bir sene de olimpico sürgünü yemiş galatasaray taraftarı uzun zamanlar sonra oley oley oley oley şampiyon cimbombom tezahüratını yapmıştır bu doksan dakikanın son bölümünde.

    tabi o dönemler sabit arap yarımadası saati uygulaması olmadığından, bütün avrupa ile birlikte mart ayının son pazar sabahı saatler ileri alınırdı. aynı zamanda lig henüz böylesine maymun edilmediği için 18 takımlı, 34 haftalık, haftada 1 maç oynanan lineer ve düzenli bir fikstür olurdu.

    19:00'da başlayan maçların ilk yarısının aydınlık bir havada oynanması, hayatını fikstüre göre yaşayan ziyan hayatlara baharın gelişini haber verirdi. doksanlı yılların galatasaraylı çocukları için ayrıca şampiyonluğun ufukta gözükmesi ve oley oley oley oley şampiyon cimbombom tezahüratının duyulmaya başlaması demekti. zira tüm bu doğa olayları yaşandığında ligin bitmesine 5 ya da 6 maç kalmış olurdu...

    bahar geldiğinde böyle olurduk, ya da böyle olduğumuzda bahar geliyordu. orasını tam bilemiyorum...

    (bkz: tarihte bugün)
App Store'dan indirin Google Play'den alın