• 263
    tamamen değişkenlik gösteren bir konu. genelleyemiyorum. örneğin; denizli, gençlerbirliği'nin avrupa macerasında gayet içten desteklemiştim. gaziantep'in roma'yı yendiği maç, tabzon'un aston villa'yı elediği maç hala hatrımda. bu yıl için de adana demirspor'u gönülden destekledim. okan hoca ile başakşehir'in önce cl, sonra uel'de geçirdiği sezondan memnundum. yani özetle anadolu kulüplerinin başarısından mutlu oluyorum. ancak hepsi için bunu hissedeceğimi sanmıyorum. mesela çaykur rize avrupa'ya gitse umrumda olmaz.

    gelelim kuşlara. grup aşamasında mümkün olduğunca çok puan toplamaları işimize gelir. bu noktada esasen ülke puanı ve galatasaray'ın menfaatleri devreye giriyor. rakibin de ekstra maçlar yaparak ligde tökezleme ihtimalinin artması gerçeği var. eğer ki valerenga, lugano, nordsjaelland gibi takımlara karşı hezimet yaşarlarsa makaramı da yaparım. ancak belli bir aşamaya kadar istikrarlı olarak gelmeleirini isterim. mesela fenerbahçe'nin yarı final oynadığı dönemde yarı final maçlarına kadar tarafsızdım. ancak rövanş maçında net olarak benfica'yı destekledim. yarı final yeterliydi, ötesinde olası bir kupa zaferi ile kafa ütülemelerine gerek yoktu. o an öyle düşündüm.

    mesela sevilla-fenerbahçe maçından önce sevilla yöneticisinin ülkeyi, ligi aşağılayıcı açıklamalar yapmasından sonra ve taraftarılarının istanbul'da yaptıkları hareketleriyle (otobüs içinden cama doğru götünü açıp türk lirası ile silmesi vb.) nefretimizi kazanan chelsea'nin evinde beşiktaş'a kaybetmesi de o maç özelinde iyi oldu dedirtmiştir.

    yani dediğim gibi ana, koşula göre değişen bir durum. ama açıklamalar, söylemler, yapılanlar hiç bu kadar keskinleşmemişti. bu saatten sonra da yukarıda saydığım gerekçeler temelinde son 16 veya son 8'e kadar yollarına devam etmelerini, sonrasında lige dönmelerini isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın