resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10553
    kendisini ve teknik direktörlük tarzını çok sevdiğim, bize de çok yakıştırdığım hocamızdır. son zamanlarda kendisine biraz kırgınım, o yüzden epeydir uzun birşeyler karalamıyorken yazmak istedim.

    son bir haftadır skordan, oyundan ve atmosferden oluşan negatifliğin sorumlusu transfer konusunda başarısız olan yönetimdir. hatta sezon başından başlarsam çok uzun sürer, oraya girmek istemiyorum. ancak artık eldeki malzeme belliyken ve daha önce bu malzemeyle çok güzel planlar yapan hocamız son bir haftada hiç kendisi gibi davranmıyor.

    mesela kaan sakat diyerek oyuncusunu koruyor ama inatla koşması gereken sağ bek mevkisinde değerlendiriyor. kerem’e sahip çıkalım derken gidip sol kanatta değil forvet arkasında değerlendiriyor. sadece iki kıpırtı gösterdi diye tete’ye arkasında sakat oynayan oyuncu varken şans veriyor.

    son 29 şubat 2024 galatasaray fatih karagümrük maçı özelinde ilerlersek açıkçası şunu merak ediyorum. muhtemelen hoca a planında ilk 25-30 dakikada full ofans skoru bulur sonra oyunu tutar haftasonu için aktif dinlenmeye geçeriz diye düşündü. baktığınızda plan doğru ancak günay sağolsun a planıni taca attı. merak ettiğim konu hoca dakika fark etmeksizin oyuna erken vinicius hamlesi yapıp, tete’yi çıkarıp, kapanacağı ve kontra kovalayacağı belli olan rakibe karşı şu düzene geçse maçı çevirip çevirmeyeceğimiz: sağ beke barış, orta sahaya savunmayı geçişlerde üçleyen kaan, forvet arkasına sergio, orta ikili berkan-sergio(bu halde de zayıf kalırsa eyüp), sağa zaha-kerem değişmeli, ileriye vinicius atarak ortadan daha defansif ama kenarıdan devamlılığı daha fazla ofansif bir hat elderek sonuca gıtmek.

    normalde bu yazdığım tek oyuncu değişikliği ile maç içinde yedekleri de verimli kullanarak maçı alabilirdik diye düşünüyorum. işte hocaya kızdığım konu da neden hep orta saham yok diye düşünüp ortayı boşaltıyor, neden inatla 10 numarada tek yedek mertens iken sisteminde kenarları daha ofansif hale getirmiyor. barış’ın sırtı dönük oyunda zayıf olduğu da aşikarken vinicius neden erken plana girmedi. bunları düşünebilecek zekada ve bilgide iken son haftalarda kendisi de dağılmış gibi duruyor.

    pesimist asla değilim ve hocamıza güveniyorum. ancak kadroyu bu sıkışık dönemde daha verimli kullanabilirdi diye düşünüyorum.

    uzun yazı için okuma sabrı gösteren arkadaşlara saygılarımı sunarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın