resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10439
    turnuva maçlarında henüz rüştünü ispat edememiş hocamız. çift veya tek maçlı eleminasyon sisteminde şartların gerektirdiği stratejileri uygulamakta başarılı olamıyor. geçen sezondan sayacak olursak;
    1) başakşehir’e elenilen kupa maçı,
    2) molde eşleşmesi,
    3) sparta prag eşleşmesi,
    ve 4) karagümrük eşleşmesi.
    bunların hiçbirinde oyunu alamadık.

    çift maçlı eleminasyonlar için hocayla alakalı şöyle yazmıştım;
    (bkz: #3862744)

    29 şubat 2024 galatasaray fatih karagümrük maçı özelinde omurgadan çok ciddi değişikliklerle maça çıktı. muslera, davinson, torreira, demirbay, mertens ve icardi yoktu. neredeyse tüm omurga farklıydı. hâl böyleyken bu tip maçlarda maçın 6. dakikasında gol yenmez. maça gol yenerek başlanmaz. kemik kadron yokken, maçın başı kaptırılan toplara çözüm bulamayıp geleneksel hücum geçişlerinden gol yersen maalesef o maç dönmez. gerekirse daha temkinli bir planla sahaya çıkılmalıydı. her ne kadar kadro eksik olursa olsun iç sahada oynuyorduk ve merkezi daha sağlam kurabilirdik. sergio-berkan ikilisi inanılmaz geçirgen oynadılar. ön tarafla bağlantıları çok kopuktu. son maçlarda fiziksel düşüş gözlenen barış’ı tek forvete atmanın hiçbir manası yoktu. maç içi hamleler keza yanlıştı. hocayı hep oyuncuları farklı mevkilerde başarılı bir şekilde oynatıp verim almasıyla övüyorduk ama iş fazlasıyla çorba oldu. bence plan dahilinde değil, tamamen spontane kararlardı.

    hocamız lig maratonunda gerçekten “a plus” bir hoca ama bu tip maçları as kadro yokken farklı şekilde kurgulayıp oynamanız gerekir. hoca bir başka kupa maçında yine farklı şekilde düşünemedi. işin açıkçası, fener ile oynanacak süper kupa finali için ilk kez endişeye düştüm. umarım o “tek maç”ta hoca kafasındakileri bu kez uygulamada başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın