resim
Joshua Walter Kimmich
Takım:Bayern Münih
Mevki:Sağ Bek
Yaş:29
Boy:1.77
Uyruk:Almanya
  • 91
    şahsi fikrim bayern'in en büyük sorunlarından biri bu elemandır. ilk bakışta "yohh amuaa daha neler" diyenler olacaktır ama bayern maçlarını izleyenler eminim hak verecektir. aslında tuchel sezon başında teşhisi koymuştu. bir 6 numara istiyorum demiş ve kimmich cevap olarak "ben varım" demişti. ikili arasında ilk sorun o zaman çıkmış, daha sonra tuchel birçok defa bir adet kesici bir 6 numaraya ihtiyacı olduğunu söylemişti. hatta sezonun ilk yarısındaki frankfurt yenilgisi sonrası alman efsanesi lothar matthaus da tuchel'i eleştirmiş ve sürekli 6 numara istediğini söylemesinin kimmich'i de kötü etkilediğini söylemişti.

    yani bayern'de genel olarak ciddi bir ortasaha krizi var. goretzka, kimmich ikilisi oyunun savunma kısmında yeterince iyi değiller. birçok takım bu ikiliye karşı net üstünlük kuruyor. kimmich mükemmel bir tekniğe ve oyun görüşüne sahip bir oyuncu ama bence de bayern gibi sürekli önde oynayan bir takımın 6 numarası olacak sertlikte değil. aslında bayern declan rice'ın peşindeydi ama onu alamayınca bir anda transfer yapamadan sezona başladılar. tuchel kalırsa muhtemelen yaz transfer döneminde ilk işleri bir 6 numara olacaktır ama tuchel-kimmich çekişmesinde tuchel'in kazanma ihtimali yok. kimmich'e dokunanı pek yaşatmazlar bayern'de.

    kimmich'in ortasahaya devşirilme süreci aslında tam olarak neden 6 numara oynayamazın da cevabı. süratli ve çabuk bir oyuncu değildi ama bir sağ bek için de çok fazlaca teknik ve maharetli bir oyuncuydu. sağ bek de harcamak yerine daha fazla sahanın içine atalım dediler ama bence pozisyonunu bulamadı kimmich. her sene duran toplardan birçok asist yapıyor, iyi şutu var arada gollerini de atıyor ama pozisyonu itibariyle hep bir şeyler eksik kalıyor kimmich'de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın