resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10191
    teknik direktörlük karakterinde karl heinz feldkamp ,mircea lucescu ve vicente del bosque esintileri olan canım teknik direktörümüz;

    okan hocam futbolculuğunda 1992-93 ve 2007-08 sezonlarında karl heinz feldkamp ile çalışma imkanı bulmuştu. hocanın 1,5 sezonluk oyun mantalitesi, sahada sergilenen oyuna baktığımızda buram, buram feldkamp kokuyor. feldkamp'ta belirli bir şablon belirler ve asla o şablondan çıkmazdı. okan hocamda 4-2-3-1 sisteminden asla taviz vermiyor. feldkamp için ana plan tempo ve pres idi. okan hocam içinde aynı. feldkamp rakip kim olursa olsun tam saha presten taviz vermezdi. okan hocamda rakip farketmeksizin pres oyunundan vazgeçmiyor. bir diğer benzerlikleri dikine futbol. feldkamp'ın futbol felsefesinde sürekli dikine oynamak vardı. taç atışlarını bile geriye oynanmasını istemezdi. okan hocamda dikine ve en hızlı şekilde rakip kaleye gitmek isteyen bir futbol oynatıyor.

    oyun tarzları, felsefeleri feldkamp ile hemen, hemen aynı olduğu için yaşanan sıkıntılarda benzer idi. öyle ki 2007-08 sezonu mağlup olduğumuz kasımpaşa maçından sonra ömer üründül yorumları:
    "son bir paragraf da kasımpaşa teknik direktörü uğur tütüneker için açmak istiyorum. başarılı bir teknik adamın icraatını övmeden geçmek istemedim. galatasaray'ın alışılmış klasiği oyunu karşı alana yıkmak, rakip geriden çıkarken yaptıkları presle defansı dengesiz yakalamak. kasımpaşa alan savunmasını iyi yaparken kazandığı bütün topları hiç oyalanmadan 50-60 metre uzun kullandı. bu çok akılcı bir taktikti. bu şekilde kendi alanlarında prese takılıp dengesiz yakalanmadılar. pas alış verişlerini galatasaray yarı alanında topa sahip olduklarında yaptılar. bu taktik zaten kötü günündeki galatasaray'ı tamamen bozdu. "

    okan hocamın futbolcu yönetimi ve oyuncularla ilişkileri de mircea lucescu ve vicente del bosque esintileri sunuyor. okan buruk ile daha önce çalışmış futbolcuların ortak görüşleri "çok iyi bir insan." şuanda da icardi, torreira, mertens, aktürkoğlu gibi futbolcularla ilişkisi de arada büyük bir sevgi ve saygı olduğunu gösteriyor. tıpkı lucescu ve sergen arasında ki gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın