• 7
    futbolda herkesin kullanmak istediği genel geçer numaralar var. "ben 10 numara giymeyeyim kendime özel bir numara bulayım." diyen futbolcu neredeyse yok. iyi bir hücumcu 10 numara ister, iyi kanatlar 7 ve 11 ister, iyi golcü 9 ister, iyi savunmacı 3 ister 5 ister vs.

    dikkat ederseniz forma emekli edilen sporlarda forma numaraları hep oyuncuya has. jordan 23, pippen 33, iverson 3, kobe 8/24, t-mac 1, dino 41 gibi. futbolda bu olmadığı için, belli başlı numaraların kendince prestiji olduğu için forma emekli etme olayı çok mantıksız. yarın öbür gün velev ki messi'yi aldık, hagi vardı ya kusura bakma diye 10 vermeyecek miyiz? bence mantıksız.

    futbolda emekli edilmekten ziyade forma numarasının bir sonraki sahibine yakışması önemli bence. hagi'den sonra 10 giyiyorsan onun seviyesinde olmak için oynayacaksın. baresi'den sonra 6 giyiyorsan onun seviyesinde savunacaksın. bence futbolda oyuncuların forma numaraları vasıtasıyla birbirinin halefi/selefi olması daha güzel. en başarılı örneği de maradona - messi sanırım. arjantin milli takımının 10 numarasını iki oyuncu da ayrı ayrı dünya kupası kazanarak şereflendirdi. emekli edilse messi giymeyecekti, saçmalık olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın