• 35121
    açıkçası transferde yabancı oyuncu sınırını düşünerek hareket etmemesi gereken takım.

    mevcut yabancılarımız;
    muslera
    nelsson
    sanchez
    torreira
    ndombele
    oliveira
    zaha
    tete
    ziyech
    mertens
    icardi
    bakambu

    sene sonu muhtemelen sergio ve nelsson ile yollar ayrılacak. tete gönderilmeye çalışıyor, şimdi mi sezon sonu mu bilemem ama kendisi de takımdan ayrılacaktır. ziyech bir takıma gitse de gitmese de kendisiyle devam edip etmemek bizim elimizde. ndombele ile yollar ayrılacaktır. mertens’in sözleşmesi bitiyor ki ben 1 yıl daha kalması taraftarıyım. bakumbu için mevcut durumda bile transfer teklifi var, sezon sonunda istenirse çok rahat yollar ayrılabilir. zaha konusu ise tamamen teknik heyet ve yönetime kalmış mevzu. beğenmek ya da beğenmemekle alakalı değil, zaha’yı istediğin anda elden çıkarabilirsin. ekstrem bir maaşı yok(kendi maaş profiline göre, ister ingiltere ister arabistan ister avrupa’da aynı paralara ya da daha fazlasına sözleşme bulabilir.) muslera’nın sözleşmesi bitiyor ki 40’a kadar kalması taraftarıyım, ama yabancı hesaplıyoruz ya.

    mevcut 12 yabancımızın 9’u ile bir şekilde yollar ayrılıyor ya da ayrılabilir duruma göre, ben bu 9’un içinden muslera ve mertens’in devam ettiği senaryo üstünden gideceğim. elde var 5 yabancı.

    seneye 12 yabancıya düşecek sınır ama velev ki değişiklik oldu, bir aksilik oldu vs 9’dan aşağıya çekemezler bu sayıyı, arttırılarsa zaten sorun yok.

    şimdi halihazırdaki türk rotasyonuna bakalım.

    günay
    jankat
    abdülkerim
    ali yeşilyurt
    ali turap
    kazımcan
    kaan
    eyüp
    efe
    kerem a
    kerem d
    berkan
    hamza
    barış
    halil
    baran

    bunların içerisinden ilk 11 ve ana rotasyonda kullandıklarımız; günay, abdülkerim, kaan, eyüp, kerem, kerem, berkan, barış, halil. yani dokuz kişi. bunların arasından gitmesini ön gördüğüm yaz transfer sezonunda, kerem a, barış ve çok üst düzey takımlardan teklif gelirse eğer abdülkerim. toplamda 14 kişilik bir rotasyonumuz 11 garantiye düşecek. buna da pozisyonel bakmamız gerekiyor tabi ki.

    https://i.galatasaray11.com/wn1gqzzn.jpg

    şimdi elimizde böyle bir 11 kalıyor. ama kiralıktan dönecek futbolcularımız mevcut bu rotasyona eklenecek. onlarda emin bayram ve leo dubois. bir de opsiyonlu satın almaları olanlar mevcut, yunus ve zaniolo. bu iki arkadaş satılırsa zaten 30m euroya yakın net para bırakacaklar toplam zaniolonun bonservisi çıktıktan sonra. satılmazlarsa eğer, 13 olan ana rotasyon 15’e yükselecek. bu 15 kişilik rotasyonun da 9’u türk, 6’sı yabancı olacak.

    yani söylemek istediğim, o türkmüş bu yabancıymış bakmadan, doğru yerlere doğru takviyeler yapılabilir. rıdvan türk, elimizi rahatlatacak tarzı bir algıya gerek kalmaz son dönemde dijital medyada çokça dillendirildiği gibi. ki altyapıdan çıkacak gençler de olacaktır, başta gökdeniz gibi.

    yani 2024-2025 sezonu için adam akıllı 4 transfere ihtiyacımız var, milliyeti önemli değil. bu 4’ün ikisi sağlam, ikisi potansiyelli olmalı. örneğin, sol bekin sağlam olur, potansiyelli sağ bek alırsın, merkez orta sahan sağlam olur, potansiyelli bir 10 numara alırsın gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın