• 248
    2023 kasım ayında amasya 15. piyade tugay komutanlığında yapıp geldim. amasya’ya gidecek olanlara özelden detaylı bilgi verebilirim.

    yer fark etmeksizin genel vereceğim tavsiyeler; sosyal medyadaki pimpirikli hafif abilere bakmayın. yok bebek pudrası yok kilit, ataç falan hiç gerek yok. alın bir sırt çantası mümkün olduğunca çok don ve çorap doldurun. traş seti, jilet unutmayın. lazım olan her şeyi askeriyenin içinden zaten alırsınız. donun biterse gider alırsın 3 tane don kantinden. muhtemelen minicik bir dolap verecekler, abartı eşya doldurursanız ilk gün yarısını depoya vermek zorunda kalırsınız. çıkacağınız güne kadar orada kalır.

    botumu birbirine kitleyeyim çalınmasın diye düşünmeyin. bırakın çalsınlar. komutana söylersiniz yeni bot gelene kadar spor ayakkabıyla gezersiniz rahat rahat. muhtemelen bot ayağınıza vuracak.

    tuşlu telefon seçerken yılan oyunu olması iyi olur. vakit geçer. kitap okumayı seviyorsanız kitap götürün tabi.

    fiziksel bir zorluğu yok. size bir gün içinde maksimum 5-6 saat eğitim yaptırabilirler. yemek, paydos vs. derken zaten günün çoğu boş ölüyor.

    mental zorluğu da şu, hiçbir şey yapmadan beklemek. taş izleyerek, hiçbir şey yapmadan zaman geçirmeyi öğrenirsiniz. öyle de geçiyormuş ben gidince öğrendim.

    gidecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın