• 633
    büyük bir önyargıyla giriştiğim baldurs gate 3'ün kölesi oldum. daha önce sıra tabanlı rpg olarak sadece south park'ın fractured but whole mu neydi, öyle bir oyununu oynamıştım o da sırf south park mizahı için.

    sıra tabanlı oynanışa aşinalığım hiç yok değildi gerçi, civilization v'te yaklaşık 1200 saatim var, civ vi'da keza bi 500 saatim vardır. ama iş sıra tabanlı rpg'ye, hele ki dungeons & dragons temelli bir oyun olan baldurs gate'e geldiğinde elimin tersiyle itiyordum. aynı souls-like denen türe yaptığım gibi. oyun delisi, tam bir nerd olan arkadaşımın baldurs gate 3'ün ps5 versiyonunu hediye olarak atmasıyla şans vereyim dedim ve başından kalkamıyorum oyunun. goty olması ve genel hype dolayısıyla zaten ister istemez radarımdaydı oyun ama para verip de almazdım açıkçası.

    benim gibi gerçek zamanlı action-rpg-adventure oyuncusu olup da sıra tabanlı oyunlara soğuk yaklaşanlara şiddetle öneririm.

    buradan sonra spoiler olacak.

    baldurs gate 3 spoiler

    daha act 1'deyim. bard olarak oynuyorum. witcher'daki dandelion'u yaratmaya çalıştım; ama level 3'te fena halde silah uzmanı bir bard-elf oluverdim. hikayede bulunduğum nokta muhtemelen daha oyunun yüzde 10'u falandır. en son goblin kapmında omuz üstünde baş bırakmadık ekipçe. druid'lerin mekanı güvende, thieflinglerle partiledik vs. halsin reyiz bi kuleye gitmen lazım, yeraltından mı gidersin dağ geçidinden mi gidersin sana kalmış dedi, tam oradayım. buradan ilerlediğimde act 1 bitip de yapmadığım görevler tamamlanmamış mı kalıyor emin değilim. hem bundan, hem de biraz level yükseltmek için companion görevlerine abandım.

    karlach'ın sahte paladin'lerini hallettik. gale'e ikide bir büyülü item yediriyorum amk keşine. astorion iş atıp duruyor. wyll denen elemana ısınamadım, gitti devil oldu zaten. party'mi yüzde 99 karlach, lazeel ve shadowheart ile kuruyorum. karlach tam bir tank, melee'de terör estiriyor. ben genelde uzaktan okçu ve bardic inspiration gibi support büyüleriyle takılıyorum. shadowheart'ı healer gibi kullanıyorum. lazeel de genellikle melee ama karlach'a göre daha mobil, bi de kendisiyle halvet olduk, o yüzden ekipten atamıyorum. soğuk davranırsam gece gırtlağımı kesecek diye korkuyorum. belalım oldu hatun, "kokun beni çıldırtıyor yiğidim" diye takılıyor, yatağa geçince de affedersiniz iliğimi kurutuyor.

    şimdi sorum şu, bu party bence ideal değil, ama ideal parti kimlerden oluşmalı henüz çözemedim. okçu bard, healer cleric, tank barbar ve lazeel. sanki mage lazım gibi. gale'in gelişimini iyi yapamadım maalesef, benim bard'ımla çok benzer oldu eleman. şu an level 4. ilerki levellarda companionların yeteneklerini değiştirebiliyoruzdur umarım. düşmanda iyi bir mage varsa içimizden geçiyor. astorion'la önden gizlice mage'i halletmeye kasıyorum ama stealth oynamayı hiç sevmem.

    spoiler sonu

    neyse, oynayıp göreceğim ama 25 saattir oynamama rağmen hala daha tam ne yaptığımı bilmeden gidiyorum. her taşın altından bir şey çıkıyor oyunda. hop perception zarı atılıyor ve o da ne, gizli bir geçit. random bir npc'ye laf atıyorsun, 2 saatlik görev çıkıyor. gerçekten çılgınca bir oyun yapmış adamlar. tutku işi olduğu her yerinden belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın