• 61
    kavramsal olarak birbirinden bağımsız, ancak pratikte birinin diğerinin alt kümesi olduğu iki alanı birbiriyle kıyaslamak hata bana kalırsa. siyasi fikirler dediğimizde hayatımızın her alanını etkileyen bir kavramdan söz ediyoruz. bireysel hak ve özgürlüklerimizi, yaşam kalitemizi, güvenliğimizi, refahımızı, sosyal güvencemizi, eğitim / sağlık / iş olanaklarımızı vs. etkileyen çok geniş bir alan. yaşadığımız ülkede, her anımızda etkisi olan bir hususu, bir kulübe gönül vermekle mukayese etmek anlamsız kalıyor.

    esasında siyasi fikirlerden kaynaklı doğru uygulamaların sonucu olarak taraftarlıktan keyif alınabilir. doğru bir siyasi anlayış çatısı altında alım gücün artar, çoluk çocuk stadyuma giderken iki kez düşünmezsin. otopark parası, yemek parası, bilet parası diye kafanda soru işaretleri belirmez. haftasonu yapılacak hoş bir aktiviteye dönüşür. forma fiyatlarına bakıp elin boş mağazadan çıkmazsın. evde isen de kaçak yayın linki aramazsın.

    keza benzer şekilde spor ve siyasetin ayrışmasıyla dengeli bir rekabete şahit olma imkanı doğar. belediyelerin, siyasi partilerin, şehirde bilinirlik kazanmak isteyip sonrasında kulüpleri batık hale getirip buhar olan iş insanlarının futbola dahil olmasının önüne geçersin. böylece koca koca şehirlerin sembol kulüplerinin kapısının mühürlenmesini engellersin.

    yani özetle demek istediğim şu; siyasi anlayış, doğru politikalar hayatın her alanını etkilediği gibi tuttuğunuz takımı da etkiliyor. spor kulübünü, taraftarlığı bundan bağımsız düşünmek mümkün değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın