resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7831
    galatasaray futbol takımının her şeyidir.

    etkisinin özeti yukarıdaki tanımdan ibarettir. futbola kağıt üstünden de baksanız, detaylı analizlere de inseniz, göz ucuyla maç da izleseniz, radyodan maç da dinleseniz değişmeyecek gerçek budur.

    15 ocak 2024 galatasaray kayserispor maçında tete, zaha ve dervişoğlu üçlüsünün kaçırdığı goller malum. kerem'in en çok eleştirildiği noktada bile kıyas kabul edilecek tüm oyuncular ondan fersah fersah gerideler. mevkisinde oynayan zaha'nın maç boyu gökhan sazdağı'ndan dayak yemesi, takıma sürekli olarak faydasından birkaç kat fazla zararının olması malum. ezdiği toplar, atamadığı çalımlar, takip etmediği oyuncular... kerem'in en çok eleştirildiği diğer konu olan 'top eziyor' argümanının sözlükteki anlamı gibi bir adam zaha.

    tüm bunları geçelim. işin maliyet boyutunu geçelim. işin yaş boyutunu geçelim. işin potansiyel fayda boyutunu geçelim. işin yabancı sınırını geçelim. işin taktik boyutunu geçelim. işin uyum boyutunu geçelim. işin oynamak ve çevresindeki oyuncuları oynatmak boyutunu geçelim. işin hareketlilik boyutunu geçelim. işin versatil olmak boyutunu geçelim. işin pres boyutunu geçelim. işin savunma yardımı boyutunu geçelim. işin asist kısmını geçelim. işin gol atma kısmını geçelim. işin adam eksiltme boyutunu geçelim. işin duran top kullanma boyutunu geçelim.

    mantıklı, makul gözle maç izleyen ve yeşil sahayla ufak tefek bağı olan herkes zaten yukarıda sayılan tüm alanlarda galatasaray'ın kerem aktürkoğlu gibi bir cevheri çok zor bulacağının farkında. kadroya alınan içi geçmiş yıldızların toplamının kerem etmeyeceğini de iyi futbol severler sezon başından beri biliyor. fakat futbol sadece bunlarla da sınırlı değil. galatasaray gibi kulüplerde işin bir boyutu var ki belki de diğer her şeyden önemli. aidiyet ve adanmışlık.

    kerem'i ister sevin ister sevmeyin. ister kafanıza ister başka bir yerlere sıkın. kerem kadar aidiyet hisseden, kerem kadar mesleğine ve kulübüne adanmış çok az örnek bulursunuz. hele ki galatasaray tarihinde efsane statüsünde sayılacak yabancılarla kıyaslarsanız bir elin parmağını geçmeyecektir kerem'e rakip çıkacak bu alanda. takımın dipten tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiş bayrak adamıdır kerem. yarın öbür gün ayrılsa yerini doldurmak için birkaç şampiyonlar ligi kazancı harcarsınız geçeceğiniz ıska transferleri de sayarak. ha iş bu ya, biz elimizde kerem varken de şampiyonlar ligi kazancının tamamını ıskalara harcadık. olan kerem'in yerine yaptık bunu. yaptığımız adamlar da saha içinde her şeye el kol yapan, maç bitimi twitch yayıncılığından devam eden, en ufak isyanı olmayan, eli şeyinde gezen zaha ile galatasaray forması ile izlediğim en yetersiz, en tehditkar olmaya uzak, en vurdumduymaz futbolcular listesinin zirvesine oynayan tete.

    ne yaptığını, neler yapabileceğini, ne kadar faydalı olduğunu elimden geldiğince sürekli yazmaya çalışıyorum. çünkü galatasaray taraftarı, sosyal medya ile birlikte bir oyuncu öğütme makinesi haline geldi. yalnızca etikete bakan bir kitleye karşı 5 kişi de okusa faydalıdır saiki ile doğru olduğunu bildiğimi yazmaya devam edeceğim, özellikle de kerem konusunda bunu sık sık sürdüreceğim.

    isyanın sürsün kerem kardeşim. bil ki biz hep yanındayız. ıslıklansan da saha içinde yapabileceğine inandığın her şeyi yapmaya çabalamaya devam et. sen kaçırırsan yarın atarsın. çalım atamıyorsan biliyoruz ki birkaç hafta sonra en babasını atacaksın. kaşarlanmış piyangocular deneyip yapamayacağına sen yapama. gerçek galatasaraylılar tüm oyuncuları alkışlayacaktır. ama seni bir başka alkışlayacağız. cezanın ardından bambaşka döneceğine inancım tam. haydi aslan kardeşim benim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın