• 509
    ne doğru bir şekilde anlatılabilmiş ne de doğru bir şekilde anlaşılabilmiş planlamadır. başarısız rosier ve ghezzal hamleleri sonrasında ortaya atılan bir oyalama taktiği olduğu eleştirileri haklı bir eleştiridir ama yanlış olduğu anlamına gelmiyor. 21/22 sezonunun bu kadar kötü geçmesinin ana sebebi kesinlikle 3 yıllık planlama değildi. çok fazla etmen vardı.

    20/21 sezonu sonundaki takımda gerçekten ciddi bir revizyon gerekiyordu çünkü takım 3 yıldır oyuncu satmadan bonservisli oyuncu alamıyordu. ben her zaman free agent oyuncu alımına karşıyım. çünkü free agent oyuncu transferinde oyuncu seni seçiyor. ama bonservisli oyuncu transferinde sen oyuncuyu seçiyorsun. bu çok büyük bir fark bence. 21/22 sezonu öncesi oyuncu satamadığımız için alınan oyuncular ya kiralıktı ya da isteneni verememişti. yenilenmesi gereken çok fazla mevki vardı ve kalan oyuncuların maaş yükü de fazlaydı. örneğin falcao, babel, feghouli, omar, diagne'nin maaşları ciddi problem yaratıyordu ve hamle imkanını kısıtlıyordu.

    bu planlama yapılırken bence taraftara en az 1 sene başarısızlığa tahammül edilmesi gerektiği söylenmeliydi. hatalardan birisi buydu bence. diğerleri ise yedek kaleci alınmaması, 4-1-4-1 taktiğinde ısrar edilmesi, gedson gibi bir orta sahanın alınamaması, hoca değişimi, torrent'in getirilmesi yazılabilir.

    bu dönem için transfer döneminde alınan genç oyuncular içinde tek hata rumen oyuncular idi. onlarda gerçekten yetenekli oyunculardı ama yurtdışında tutunamadılar.

    3 yıllık planlama içinde düşünülen oyunculara bakalım. bu oyuncular 22/23 sezonunun şampiyonluğunda ciddi etkisi olan oyuncular:
    nelsson,
    boey,
    kerem,
    yunus (o dönem kiralandı ama hep planların içindeydi keşke morutan alınmayıp kadroda kalsaydı)
    barış alper,
    berkan

    yani aslında bu planlama bir nebze işe yaramış oldu. 23/24 transfer sezonunda yapılan hatalarla karşılaştırdığımızda bence çok daha iyi bir transfer dönemi geçirmişiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın