• 34850
    2023 - 2024 sezonunda şampiyonlar ligi ön eleme maçlarından beri formunu tam bulamamış büyük takım futbolu oynayan takım. taraftarın kafasını karıştıran da bu sanırım.

    90'ların sonunu, 2000'lerin başını yaşayanlar ne dediğimi iyi anlar. zamanında hiç de uçup kaçmayan, tamamen rölantide maç geçirip bizim bütün çabamıza rağmen 2-3 tane tıkıştırıp galibiyetini alan büyük takımlar olurdu. "ulan biz yenerdik bunları" duygusuyla kafayı kırardık. aynısını oynuyoruz. kötü oynar gibi göründüğümüzde bile skoru ve maçı almayı çoğunlukla başarıyoruz. kopenhag ve hatay maçları dışında patlamadı bu form. deplasmandaki manu galibiyeti tam böyle bir takımın alabileceği bir galibiyetti. bayern maçları ve içerideki manu maçı, tam böyle bir takımın yaşayacağı puan kayıplarıydı.

    demek istediğimi tam olarak anlatabiliyor muyum bilmiyorum. yani formunu ritmini tam bulamamış, eksikleri olan bir büyük takım görünümündeyiz. zamanının arsenal'i, chelsea'si gibi. yani premier lig'i, cl'yi sürklase edemeyebilir tamam ama türk rakiplerine de nal toplatır gibi bir form durumu.

    sezon başından beri tüm kulvarlarda 30 maç oynamışız. 21 galibiyet, 2'si bayern'e 4 mağlubiyet, 5 beraberlik. uçan kaçan sarı lacivertlilerle hala aynı puandayız ve bu halimize rağmen onlardan çok daha güçlü bir oyunumuz olduğunu 2 hafta önce gördük. bu kadar eleştirilen bir takım için süper istatistikler. oyunumuz biraz daha dominant olup sonuç yine aynı bu şekilde olsaydı herkes çok daha iyi fark ederdi bu performansın yüksekliğini.

    bu sanırım hem okan buruk'un oyununun gücünü hem de bu sezon kadro yapılanmasının eksik bırakıldığını gösteriyor. ilki çok umut verici ama ikincisi bıçak sırtı. takımın sezonu bu form durumuyla tamamlaması riskli. psikolojik olarak kırılganlık yaratıyor. bir kırılma bile tepetaklak gitmemize sebep olabilir. performansın yukarı çıkması için de en az bir orta saha takviyesi şart. tek bir iyi transfer bile sezon finaline arap atı gibi açılmış girmemizi sağlayabilir. 2011-12 sezonunda sadece necati ateş bile o ivmeyi yakalamamızı sağlamıştı. öyle tek bir nokta atışı takviye bile büyük fark yaratır.

    allah'ını seven hazır orta saha yangını yapsın devre arasında. bu form, bu potansiyel ve her şeye rağmen yakalanan bu grafik şampiyonlukla taçlanmalı, ziyan olması çok çok yazık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın