• 32
    ingilizleri uluslararası turnuvada içki içmekten mahrum kılmanın ne demek olduğunu bilmiyor bu insanlar. ingilizler için çok sevdikleri futbol, aslında içki içmek için bahane demektir, hatta tatil olarak değerlendirdikleri bu tür turnuvalar çok daha kıymetlidir çünkü ertesi gün gitmek zorunda oldukları işleri yoktur, bu yüzden daha serbest ve hatta sorumsuzca içebilirler.

    bu hayat tarzını tasvip edip etmemek ayrı konu ama ingiltere için hakikat bu, bir asırdan uzun süredir maçları böyle izliyorlar, birçok avrupa ülkesi de onlara yakın seviyede bu yaşam şeklinde.

    dünya ekonomisinin çok önemli bir bölümünü teşkil eden ve her biri birbirinden zengin olan bu ülkelerin vatandaşları katar’ın isteği doğrultusunda emir eri gibi hizaya geçti dünya kupası’nda, hiçbiri “bu bizim asırlık geleneğimiz, siz ne karışırsınız?” deme cesaretini gösteremedi. başlarda birkaç münferit ses yükseldi ama hiçbiri direnemedi, katar 150 yıllık futbolun tüm yaşanış şeklini ellerinden çekti aldı.

    bunu söylediğimiz için “sanki kurtuluş savaşı kazandılar mk” diye dalga geçenler var ama dün yaşananlar bu zamana kadar körfez ülkelerinin futbol mecrasında para zoruyla farklı yaşam tarzları üzerinde kurmaya çalıştıkları istilacı hegemonyaya çekilen ilk ve yek ‘siktir’di. üstelik de bunu ingilizler kadar zengin ve müreffeh olmayan insanlar, arkalarında kendi devletlerinin desteği bile yokken yaptı.

    alıntı; https://twitter.com/...49rdA1XQo9Q&s=19
App Store'dan indirin Google Play'den alın