• 207
    şimdi zaha-kerem-ziyech üçlüsü deplasmanda başımıza iş açar. ferdi-tadiç ve osayi-irfan yaldır yaldır kanatlardan üzerimize gelirler. malumunuz bu yıldızlarımızın savunmamıza desteği sıfıra yakın. rakip takım, arkayı boş bırakmayalım diye de aşırı çekinmez, zira zaha ve ziyech, bir onyekuru değil, konta yapsak bile çok kopup gidecek halleri yok. hele bu formları ile. kendilerini zorlasalar hamsting'lerini tutarlar gibi bir havaları var.

    bu maçın kilidi belli; ferdi ve irfanı kapatmak + syzmanski'nin sızmalarını engellemek. sol bekte adam olmaması elimizi epey zayıflatıyor. maça fizikli bir 11 ile başlamak lazım.

    muslera
    boey - nelsson - abdulkerim - barış
    torreira - kaan.
    tete - ziyech ( mertens ) - kerem
    icardi

    ilk yarım saat özelinde tete'ye savunma ağırlık oyna uyarısı şart. ferdi'ye yapışmalı. elimizde sol bek olsa buraya direkt barış'ı yazardım. ben olsam kaan ve torreira'nın ( iki 6 numara ) önüne ziyech'i ( 8 numara gibi ) koyar ve ona 2. bölge de oyna, sağ ve sol açığa top dağıt görevi verirdim. ayakları çok temiz, direkt kerem ve tete'nin önüne kaymak gibi paslar atar. hatta icardi koşabilse, onun önüne de salar. ayrıca sağ ve sol açığımız topu fener ceza sahasına taşırken, ziyech yay civarına doğru hareketlenip, uzaktan golünü bile yazabilir.

    savunmadayken iki 6 numara + bir 8 numara gibi konumlanıp, hücum ederken iki 8 numara + bir 10 numara gibi konumlanmalı yani; kaan, torreira ve ziyech.

    bu kurguda, tete ve kerem rakip hücumda iken beklerin önüne gelip alanlarını iyi kapatırlarsa maçı alabiliriz. fener'i sete yerleştirmemek önemli. tüm numaraları özellikle kanatlar üzerinden seti iyi oynamaları ve dönen topları presle rahat toplamaları. özellikle ilk yarım saat ve ikinci yarının ilk 15 dk'sı.

    daha önce de söyledim bana berabere bitecek hissi veriyor. bizi bozmaz. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın