• 161
    derbilerin anahtarının her zaman olduğu gibi ilk golü atmak, duran toptan etkili olmak, penaltı vermeden ve eksik kalmadan ikili mücadelelerde daha diri ve istekli olmaktan geçeceği mücadele.

    ilk golü bulmak çok önemli. çünkü rakibin ekstra efor sarf etmesini ve risk almasını sağlıyor.
    biz bu sene ilk golü yediğimiz maçlarda ligde ankaragücü, cl de ise manchester maçında geri düşmemize rağmen kazandık. kopenhag ve manchester'a karşı geriden gelip beraberliği kurtarırken ligde hatay, cl'de ise kalan tüm grup maçlarında geri düştükten sonra hep kaybettik.

    fener bu sene ilk golü yediği maçlarda ligde antalya ve karagümrük, konferans'ta ise twente maçında geri düşmesine rağmen kazanırken ligde trabzonspor'a avrupa'da ise ludogorets ve nordsjaelland'a karşı kaybetti.

    duran topları etkili kullanmak çok önemli. çünkü oyun genelinde çok üstün olmadığınızda bile maça ortak olma ve lehinize döndürmek için önlem alması zor ekstra bir hücum silahı.
    ligde biz duran toptan 3 gol atıp 2 gol yerken, fenerbahçe ise 5 gol atıp 2 gol yemiş. geçen sene iki fener maçında da kornerden gol bulmuştuk ve bunlar maçın kırılması adına çok önemliydi. kadıköy'de daha önce de ryan donk, olcan adın ve hakan balta ile yine kritik korner golleri ilk aklıma gelenler. bu sene ise özellikle son maçlarda çok verimsiz olduğumuzu söyleyebiliriz. (bkz: duran top/#3799071) korner ve yan top ortaları konusunda bu konuda takımın en iyisinin muhammed kerem aktürkoğlu olduğunu kabullenip ritim yakalamasını sağlarsak geçen seneki rakamlara ulaşmamız çok zor değil. victor nelsson ile kıyaslarsak eğer oynamazsa davinson sanchez'i en çok arayacağımız konulardan birisi de bu.

    okan buruk'un yine pragmatist davranarak maç planı ve oyuncu tercihleri noktasında bu kriterleri dikkate alarak bir seçim yapacağını, barış alper, kerem aktürkoğlu ve kaan ayhan'ın kesinlikle ilk 11'de başlayacağını düşünüyorum. muhtemelen barış sağ önde, kerem solda, kaan ortada olacak. zaha, ziyech ve ndombele'yi ise skora göre en geç 60'da sahaya atarak fener'in güçten düşeceği anlarda finali yapmalarını bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın