• 376
    https://twitter.com/.../1737798801732055279

    ben formatı genel anlamda beğendim. 8 takımlı herkesin birbiriyle içerde dışarda oynadığı liglerin 4 takımlı gruplardan veya 36 takımın 8'i ile oynadığın ligden çok daha keyifli olacağı kesin.

    örneğin star liginin gruplarını hayal edelim;

    a grubu; real madrid, liverpool, arsenal, inter, psg, dortmund, chelsea, napoli
    b grubu; barcelona, bayern münih, atletico madrid, manchester city, manchester united, milan, tottenham, juventus

    tamamen salladım ancak aşağı yukarı bu seviyedeki 16 takım en üst ligde olacak ve 6-7 ay içinde bu takımların birbirleriyle oynadığı tam 112 maç izleme şansımız olacak. içlerinden 2 tanesi düşecek. ilk 4'e kendilerini atmak için yarışacaklar. bence harika.

    galatasaray açısından bakarsak en kötü ihtimalle blue lig'de takılırız. oradan düşmemiz için 2015-2017 arası bir döneme girmiş olmamız lazım. hatta o şekilde bile tutunabiliriz. bir ara kendimizi gold lig'e atarsak oradan da kolay kolay düşmeyiz diye düşünüyorum.

    tek negatif yanı yerel liglere verilen önemi azaltacağı. olumsuz bir etkisi olacağı kesin gibi. bu da tüm yerel liglerin daha az takımlı play-off'lu sisteme geçerek önüne bir nebze geçebileceği bir durum. play-off'a şu an karşıyım ama avrupa süper lig projesi hayata geçerse 12-14 takımlı play-off'lu bir lige hayır demem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın