• 103
    akademideki gelecek vaadeden genc futbolcuya yillik 1-2 milyon arasi para verirken, bu cocugu yetistiren adama yillik 200-300 bin lira para verirsen kusura bakma da galatasaray top tepiştirme kulubunden hallice bir yere dönersin. yillardir buna ozan, yunus da dahil adam gibi bir futbolcu cikaramamamizin sebebi temelde budur.

    tabii klasik turk mantigi da devreye giriyor. ilk profesyonel sozlesmesini yapan genc futbolcu yillik ucreti mukabilinde kendine yatirim yapmak yerine arsa, tarla, takla islerine giriyor. yakinen biliyorum.

    avrupa'daki dandik kuluplerde bile cocuk altyapiya basladiginda 1 sene gibi cok kisa bir surede 10bin pas barajini asarken, bizim cocuklar profesyonel olana kadar bu sayiya anca ulasiyor.

    o sebeple kapatilmasi gayet yerinde bir hamle olacaktir. en azindan bosuna masraf etmeyiz. 10 yilda 1, 1-2 futbolcu cikacak diye gereksiz masraf etmenin zaman harcamanin anlami yok.

    en yetenekli dedikleri adamin belinde kirik varken ve fakat bununla alakali hicbir aksiyon alınmayınca palyatif cozum surecleriyle idare ediliyor. sonrasinda elemanin futbol hayati bitiyor. yani bitmiyor da iste sagda solda sürünüyor. neyse konusturmayin simdi beni.
App Store'dan indirin Google Play'den alın