• 75
    galatasaray'ın sırtındaki kamburdur. futboldan elde edilen gelirler futbola dahi yetmezken bir de amatör branşlara aktarılıyor. türkiye'de kaç galatasaraylı kadın voleybol, basketbol, erkek voleybol vs. izliyor? 10 bin mi? 20 bin mi?

    zaten hemen her branşta iddialı takımlar var ve galatasaray onlarla yarışacak bütçelere çıkamıyor. misal voleybolda vakıfbank, eczacıbaşı, ziraat, halkbank, arkas var. basketbolda anadolu efes, pınar karşıyaka, türk telekom gibi takımlar var. hemen hepsi sırtını şirketlere/bankalara dayamış kulüpler. yani finansal olarak rekabet etmek imkansız.

    fenerbahçe araya girmeye çalışıyor, devasa paralar harcıyor da ne oluyor? lokomotif branşında forvetsiz, stopersiz, orta sahasız oynadığı senelerde vesely'e 2,5-3 milyon dolar maaş ödüyordu. sonuç devasa borç yükü. futbolda başarısız olduktan sonra bu branşlarla övünmeleri de alay konusu oluyor.

    spor kulübü olmak, her branşta var olmak zorunda değiliz. bu romantiklik yüzünden futbolun bütçesini kısıyoruz, neticede de kimse amatör branşlardaki takımları beğenmiyor. yok ilkin aydın'a ayıp oluyormuş da yok bilmem ne.

    sonuç olarak galatasaray futbol takımıdır. ali sami yen'in kuruluş felsefesi ''maksadımız ingilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmektir'' şeklinde. ''filenin 20 santim üstünden brezilyalı gibi smaç vurmak, amerikalı gibi basketbol oynamak'' diye bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın