resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9268
    şampiyonlar ligi serüveninin bitmesinin ardından çok ağır eleştirilere maruz kalan hocamız. kendisi bunu hak ediyor mu? kesinlike hayır.

    şampiyonlar ligindeki 8 grup içerisinden en zor gruplardan birine düştük. grubu 2 dünya devi*, turnuvanın en çok koşan disiplinli takımı* ve son torbadan gelebilecek en zorlu ve dişli takım * oluşturdu. bu gruptan daha zoru ölüm grubu olarak adlandırılan psg-dortmund-newcastle-milan grubuydu. bu zor grupta bizi gruptan daha çok zorlayan şey fikstür oldu. buna rağmen takımımız 6 maçın toplamına bakıldığında gayet iyi performans gösterdi. bana, sadece 10 dakika önde kalabildik, hiç öne geçemeyen takım nasıl iyi performans göstermiş olabilir? diyebilirsiniz. turnuvanın grup aşaması sonlandı ve 6 maç sonunda toplam üretilen büyük şans sıralaması

    mancity-30
    psg-22
    bayern munih-22
    galatasaray-21
    real madrid-19
    feyenoord-19
    inter-18
    man united-17
    barcelona-16
    arsenal-16

    diye gidiyor. takım bu zor grup ve fikstürde 21 büyük şans üreterek dünya devlerini geride bırakmış. bir de büyük şans kaçırma sayılarına bakalım.

    mancity-21
    galatasaray-16
    psg-15
    feyenoord-15
    bayern münih-13
    real madrid-12

    diye gidiyor. bu kadar büyük şans yakalayıp değerlendiremedikten sonra tüm faturanın hocaya çıkması çok haksızlık. ayrıca diğer istatistiklere girmeyeceğim ama pas arası ve top kapma gibi istatistiklerde de turnuvanın en başarılı takımlarından biriyiz. hem de tüm bunları yaz transfer döneminde aldığımız oyunculardan beklediğimiz katkıyı alamayarak ve ligde 15 maçın 13'ünü kazanarak yaptık. çok net görünüyor ki hücum oyuncularımızın formsuzluğu gruptan çıkamamamıza neden oldu. canları sağ olsun, avrupa liginde telafi edeceklerine gönülden inanıyorum.

    iyi bir şampiyonlar ligi mücadelesi. dünya gündemine giren sansasyonel maçlar. avrupanın bileti olan ligimizde de ipleri bırakmadan devam etme. şimdi de avrupa liginde yeni bir yolculuk. ben hocamıza çok güveniyorum. avrupa liginde de birkaç takım dışında günümüzde olup yenemeyeceğimiz takım yok. şansın bol olsun hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın