resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9241
    (bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)

    belki de galatasaray kariyerindeki en kötü maçını çıkaran teknik adam. bunda kopenhag’ in katı savunmasının etkisi de vardı tabi, ama takım sanki bir planı yokmuş gibi sahadaydı. ilk onbir tercihinde tete-ziyech değişikliıği dışında bir problem göremedim. sonuç farklı olsaydı bu tercih övülecekti. bizi bu zor grupta, ki son torbadan gelen kopenhag’in da çok güçlü bir takım olduğunu görmüş olduk, son maça kadar taşıdı. son şampiyonlar ligi deneyimlerimizde rakiplere ezilmiştik ve son maça prestij için veya en fazla uefa’ya kalabilmek için çıkıyorduk. eleştiri tabi yapılır, ama ülkemizde bu çok uçlarda oluyor. bir kötü maçtan dolayı önceki iyi maçlar unutuluyor. sonuca göre yorum yapmak yıllardır değiştiremedeğimiz bir alışkanlık.

    okan buruk’a benim tek eleştirim maça yaptığı müdahalelerde geç kalması ve özellikle son maçlarda orta sahayı boşaltıp ne kadar forvet varsa oyuna alması. bu hamlesi çağ dışı ve kendi ligimizde zaman zaman sonuç verse bile, avrupa arenasında etkisiz kalıyor. onun dışında ıcardi ve zaman zaman kerem’i yokları oynadıkları maçlarda 90 dakika oyunda tutması da bana göre yanlış.

    umarım avrupa liginde gidebildiğimiz kadar gideriz, ama gerçekçi hedefler belirlemekte de fayda var. sonra hocaya gereksiz baskı yapıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın