resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9156
    (bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)

    bu akşam ikinci kez buradayım.
    üzgünlüğüm ve öfkem gitmiyor. sebeplerini detaylıca anlatıyorum beri gelin..

    şimdi filmi başa saralım. ilk kuralar çekildiğinde 3. olmak bu grup için kötü bir sonuç olmazdı. taa ki her şey ingilterede united galibiyeti ile başladı. o maç bu takımın birşeyler başaracağına hepimiz inandık. sonra munih maçlarında oynanan harika oyun bizi daha da motive etti. ve iş son maça kaldı. kopenhag’ı yensen gruptan çıkıyorsun bu kadar net.

    peki sayın okan hocam sen neden beraberliğe oynadın. ben maçı tutayım son 20-25 dk nasılsa bi tane atarım zihniyeti ile maç planı mı yapılır. beraberliğe oynadığını nerden mi çıkardım. izah edeyim.. bu takım almanyada bayern munihe karşı ön alan presi yaptı. söylediğim şeyi idrak edebiliyorsunuz değil mi? çünkü kaybedecek bir şeyimiz yoktu. ama kopenhag maçında var. yani hocam neyi kaybederdik avrupa ligini ben önemsemiyorum açıkcası. bu takım zaten 23 sene önce o kupayı kazandı. hedefimiz orası değil. sen maça bam bam önde baskı ile başlayıp skoru bulmak için oynayacaktın. yani 50 tane orta veya uzun top yaptırmayacaktın bu takıma karşı. 50 tane orta yapmış takım bir tane tehlike yaratamamış. maç 90 dk daha olsaydı herhalde bi 50 orta daha yapardık. bu şekilde sabaha kadar da oynasak gol atamazdık. atamadık da zaten.

    ilk 11 tercihin bana göre külliyen yanlış. bu takımın sana kapanacağı belli. ben profesyonel futbol oynamadım. ama amatör ligde futbol oynadım. ki bunu söylemek için futbol topuna değmeye bile gerek yok. sana kapanan takımları devamlı orta açarak açamazsın. ki zaten isabetli orta konusunda bizim takım çok verimsiz. böyle takımları kreatif oyuncularla ve uzaktan şut atarak açabilirsin. yani bunun için ziyech ve mertens ile başlaman gerekirdi. ziyech girdikten sonra yaptığı etkiyi herkes gibi sen de gördün. mertens kötü oynasa da orjinal 10 numara ve her türlü o mevkide kerem aktürkoğlu denen halı saha futbolcusundan daha iyi oynar. tete gibi oyun aklı yerlerde olan oyuncu ile sen final maçı ka-za-na-maz-sın. ziyech ile kazanırsın, zaha ile kazanırsın, mertens ile kazanırsın. angelino kötü oynamamasına rağmen sol bekte başlamasının mantığı nedir? barış alper gibi hızlı ve güçlü bir oyuncun varken angelino ile başlamayı bana hiçbir şekilde izah edemezsin. ilk 11 de bana göre 3 kritik hata ile başladın. hadi keremden dolayı 2.5 diyelim.

    ilk yarı bitti ve takım hiçbir bok yapmadı. bak hiçbirşey yapmadan ilk yarı bitti. sen naptın? aynı takımla maça çıktın. yahu tete ilk yarıda çok kötü ve bu çocuk barış alper gibi kapalı savunmalara karşı çok etkisiz. kerem ilk yarı sahada yok 90 dk oyunda kaldı. artık kaçırdığı gollere gelmek istemiyorum. çünkü 10 sefer deneyip 1 sefer atınca kral oluyor. neyse.. ikinci yarı net ziyech’i oyuna atman lazımdı barış alper ile birlikte. hadi prensin keremi yine çıkarma kalsın 10 numarada ama teteyle başlamak intihar gibi oldu. sonunda da gol yedik. bakın değişiklik geç yapıyorsun fln bunlara değinmek istemiyorum çünkü bu maça göre değişir. takım gerçekten iyi oynar pozisyona girer atamaz olmaz aynı takımla devam et. ya sayın hocam senin takımın kazanması gereken bir maçta hiçbir bok yapmadı yapamadı. sen de gol yiyene kadar benim gibi seyrettin. sonra ziyech oyuna girdi bakambu girdi de bir iki pozisyona girebildik fln fln.

    valla yazmaya devam etsem sayfalarca yazarım çünkü çok doluyum. sana çok güveniyordum sen beni hayal kırıklığına uğrattın. canın sağolsun bende kredin var.

    fakat bu takım sayende 3. oldu ve senin yüzünden gruptan çıkamadı. artık nerden bakarsan bak. sen hatalarından ders alırsın bilirim.

    fakat bugün ağır bir şekilde sınıfta kaldın. maç planın, çıkardığın 11, oyuna geç müdahale yaptığın değişiklikler fln çoğu fiyasko. şu gruptan kopenhag yerine united çıkmış olsa bu kadar üzülmezdim. bu gece nasıl uyurum bilmiyorum. üzgünüm ama yapacak bişey yok. yine de arkandayım daha iyi olacağına inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın