resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1347
    türkiye'de hakemliğe başlama yaşı genelde 21-22 * ve her şey yolunda giderse 30 gibi üst klasmana çıkabiliyorsunuz. yani futbolun en alt kademesinden başladığınız ve yaklaşık 8-9 sene neredeyse para kazanmadığınız bir dönemden geçmeniz lazım. bu süreçte haftaiçi en az 2 antrenman, haftasonu da yeri geldiğinde 3-4 maça bile çıktığınız bir tempo var.

    tüm bunlar yaşanırken okulumu iyi dereceyle bitireyim, başka bir meslek öğreneyim ve tecrübe edineyim vs. işleri zor. bu işin kaymağını yiyeceğiniz ve nispeten iyi para kazanacağınız 30-45 yaş arası üst klasman hakemliği için çabalamanız lazım.

    yani bugün maçlarda izlediğimiz hakemlerin neredeyse hepsi * baya meşakkatli bir yoldan geliyorlar. gerçekten de iyi bir hakemin yetişmesi türkiye gibi bir yerde çok zor.

    halil umut meler ise bence bu topraklarda yetişmiş ender yetenekte 3-4 hakemden birisi. 37 yaşında, küçük bir çocuğu var ve kariyerinin nihayet iyi para kazanacağı döneminde.

    yani öyle ha diyince bırakamaz hakemliği. bu öyle bir iş değil. başkanlarda, yöneticilerde olduğu gibi istifa edeyim holdingimin başına geri döneyim diyebileceğiniz bir durum yok. eğer dönemiyorsa hakemliğe bir sebepten, kendisine saldıran şahıs gelecek 10 yıldaki potansiyel kazançlarının tamamını tazminat olarak ödemeli. bu da yetmez ama en azından çocuğunun hakkı olan parayı ardında bırakmış olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın