• 9
    ana plan olarak önde baskının veya iyi kontraya çıkmanın işe yaramayacağı zira kopenhag'ın derinde bekleyerek başlayacağı maç.

    bizim de geçen seneden bu yana en çok zorlandığımız set oyununu oynamak zorunda kalacağımız bariz. malesef takımın kurgusu buna pek uygun değil, genel olarak açık alanda oyunu oynamayı seven futbolcularımız var. bayern maçlarında gördük ki kopenhag da seti çok iyi savunabilen bir takım, açıkçası bu şekilde onlara karşı ciddi pozisyonlara girebileceğimizi pek düşünmüyorum. içerdeki maçı ancak onlar eksik kaldıktan sonra eşitlemeyi başarabilmiştik.

    böyle düşününce yapılabilecek en doğru plan duran top ve uzaktan şuta yoğunlaşmak olur. bu şekilde bir gol bulduktan sonra daha iyi olduğumuz geçiş oyununu oynayacak fırsatı bulabiliriz.

    tüm bunların yanında şöyle bir durum da var, onların aklı bir noktada manchester'da olacak. manu'nun kazandığı senaryoda beraberlik onlara yetmiyor. bu nedenle derinde başlasalar da zaman zaman hızlı çıkışlarla üstünlüğü kuracak golü atmak isteyeceklerdir. sette pozisyon bulamasak da bu hızlı çıkışlarında kazanacağımız toplarla savunmayı dengesiz yakalamamız mümkün. okan hoca'nın alamet-i farikası gegenpressing işleyebilir yani. bunun için ortada torreira'yı serbest bırakmak zorundayız, kaan-torreira ikilisi olmazsa olmaz gibi görünüyor. bu ikilinin dezavantajı, zaten oynayamadığımız set hücumunu iyice zayıflaştırması çünkü ikisinde de derine top atma kabiliyeti yok.

    uzun lafın kısası; duran top ve uzaktan şut dene. ziyech'i ve torreira'yı sahada serbest bırak. kopenhag'ın geçiş denemelerini cezalandırmaya çalış. gerisi nasip, kısmet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın