• 712
    galatasaray taraftar profilinin bir bölümünün günümüzde ne kadar yerlerde olduğunu gördüm. şöyleki; maça dün* gelen yaklaşık 10-15000 kadar galatasaray taraftarı vardı bunların büyük bir bölümü biletlerini para verip almış 5 otobüs değiştirip stadyuma gelmiş kilometrelerce yürümüş ama şikayet bile etmeden stadyuma girmiştir. ancak bu 15000 kişi arasında birileri vardıki bunların aklında ne galatasaray var ne de futbol tek amaçları galatasaray üstünden para kazanmak. elinde bir tomar tribün biletini yani üstünde "para ile satılmaz" yazan bedelsiz maç biletlerini millete satmaya çalışan kişiler vardı. madem maça girmeyeceksin bu biletleride bileti olmayan kişilere vermek zorundasın. hadi diyelimki bedavaya vermiyorsun beleşe aldığın bu biletleri ucuza vericeksin. hadi onuda geçtim gişeden bilet almaya çalışan kişiye zorla bilet satmaya çalışmayacaksın.

    4 yaşımdan beri maça gidiyorum. ilk gittiğim maçı tam hatırlamıyorum bile. babam bana anlatırdı "oğlum siz yine sanşlısınız biz geceden stadın kapısında sabahlardık" diye. gerçekten bir yere kadar şanslıyız her ne kadar stadyumdan daracık kapılardan çıksakta geçmişe nazaran şanslıyız. ama bir bakımdan şanssızız, eskiden bütün stadyum eşit şartlarda dolardı. şimdi bakıyorumda üstüne galatasaray forması giymemiş kişiler ceplerinden biletleri çıkartıp paraları koyuyorlar. yaptıkları haksız kazanç bir kenara milletin hakkınıda yiyorlar. çok merak ediyorum bunların kaçı sevdası uğruna kavga edecek yüreğe sahip ? lafa gelince galatasaraylıyız diyen kişiler maç günü dışında galatasaraylılığını askıya alıyorlar.

    önümüzdeki sene yeni bir stadyumda yeni bir taraftar profili ortaya çıkacaktır. her zaman tekrarladığım bir şeyi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. bu taraftarın maç dışında toplanıp bu asalaklara karşı güçlü durması gerekmektedir. bu yüzden önümüzdeki sene gücü yeten herkesin kombine alması ve organize halde toplanıp büyüklerini tanıması lazımdır. maalesef çoğu tribün emekçisinin bu durumdan haberi yoktur. ama artık bu taraftarın değişmesi lazımdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın