resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7255
    fernando muslera, davinson sanchez, sacha boey, lucas torreira, wilfred zaha, hakim ziyech ve mauro icardi'yi galatasaray kadrosu kurarken ilk on birine yazmayan yoktur. sayılacak olursa 7 kişi yapıyor. yani geriye 1 tane yabancı oyuncu hakkı kalıyor. kadroda abdülkerim bardakcı dışında gözü kapalı on bire yazılacak yerli oyuncu yok. kazımcan karataş boş olan sol bek mevkini kapatamadı. kaan ayhan ve torreira ikilisi ile açık oynayan takımlara karşı başarılı olunma şansı yüksek ama kapanan takımlara zorlanılır. barış alper yılmaz oynasa yine kerem ile aynı eleştirileri alır. muslera'yı kesip günay güvenç'i oynatmak gibi bir deliliği kimse yapmaz, yapamaz. halil dervişoğlu aynı linci yer. o yüzden kimsenin kerem'e yer açmaya çalıştığı falan yok. kerem'i oynatmak zorunluluğu var.

    ligde 3 yerli kuralı biliniyorken zaten kerem'i yerinden etmek çok saçma bir durumdu. yazın da bunu söylüyordum yine söyleyeyim. kerem'i kadrodan kesmenin 2 yolu var. birincisi yabancı sınırını ortadan kaldırtmak, ikincisi kerem'in yerine ve hali hazırda boş olan üçüncü yerli kontenjanına oynayabilecek iki yerli oyuncu bulmak. bunların ikisini de yapmayıp kerem'i yerinden etmek saçma. öyle ya da böyle sana şampiyonluk sezonunda performans vermiş, icardi ile uyumu arşa çıkmış ve genç bir yerli oyuncu kerem. bu oyuncuyu yukarıda saydığım iki şarttan birini yerine getirmeden yerinden etmek saçma.

    kerem yerinden edilince ne oldu? icardi ile bağlantı kaybedildi. on numara veya ikinci forvet her ne ise o mevkiden alınması gereken performans alınamıyor. kerem oyun ezberi olmayan bir bölgede oynadığı için kötü performans göstere göstere iyice formdan düştü. yerine oynayan zaha'nın da öyle ahım şahım bir performansı yok. zaha'nın aldığı maç kadar kerem de alıyor zaten. zaha 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçında gol attıysa kerem de attı. biz zaha gibi bir yıldızı alacağımıza, kerem'i yerinde bırakıp dries mertens tarzında fiziği yerinde bir yıldız oyuncu alsak çok daha iyi durumda olurduk. yok illa kerem'i kesecekseydik de yerine oynayacak yerlileri alacaktık.

    kerem eleştirmeye başlandığından beri bunları yazıyorum ama henüz cevap yok. kerem'i keselim ama yerine yerli kim oynayacak? cevap yok. zaha'nın yerine icardi'nin arkasına yıldız oyuncu almak o da illa yıldız alınacaksa daha mantıklı olmaz mıydı? cevap yok. yabancı sınırı kaldırtmaya yönelik çaba var mı? cevap yok. kerem'in yerine oynayabilecek yerliler ile temas var mı? cevap yok. sen daha kerem'i ikame edecek yerliyi geçtim, üçüncü yerlini belirleyebildin mi? cevap yok. yaz öncesi en büyük problemlerden biri orta saha bölgesi ve o bölge henüz boş iken kanat oyuncularına maaş akıtmak mantıklı mıydı? cevap yok.

    sosyal medyada tamamı yabancılardan oluşan hayali kadrolar kurmak eğlenceli oluyor. avrupa'da tamamen yabancılarla oynarız, yerliler de ligde gerektiği zaman oynar, rotasyon denen bir şey var demek de gayet kolay. ancak iş pratiğe döküldüğü zaman öyle olmadığı görülüyor. galatasaray ne zaman şampiyon olduysa on biri hep net olur. yok orada bu oynasın, yok burada şu oynasın, her maç başka biri oynasın ile bu işler olmaz.

    tüm bunların ışığında bir daha söyleyeyim, bir daha da söylemeyeceğim yeter. senin elinde sadece abdülkerim ve kerem varken, daha üçüncü yerli kontenjanın problemli iken kerem'i yerinden etmek kadro planlaması bakımından yanlış. kerem'in performansı bu yüzden mü kötü? evet, bu yüzden kötü. bilmediği bir mevkide oynamaya çalışırken kötü oynadıkça, taraftardan linç yedikçe formu düştü. herkesin düşer ister istemez. atamadığı gollerdeki baskıyı ben hissediyorum, o nasıl hissetmesin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın