resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8424
    takıma oynattığı oyun kadar değişikliklerde de radikal davranmalı. bugün ilk yarıda harika bir oyun oynadık, 4-1 bitmemesi tamamrn bizim beceriksizliğimiz. ama sonuçta atamadık ve 1-1 içeri girdik. ciddi efor harcandı. bunun devamının gelmeyeceği aşikardı. nitekim herkesin gördüğü şey takım 60dan sonra oyundan düştüğü.

    bu dakikadan sonra artık işte ziyech'i oyuna almak, barış'ı oyuna almak sana bir şey kazandırmaz. kaan bitmiş, torreira bitmiş, boey bitmiş, kazımcan bitmiş. yani takımı ileriye taşıyacak adamlar zaten bitmiş. sen bu dakikalarda ileriye messi'ye de alsan bir şey değişmez. burda yapacağı şey basitti, al nelsson-demirbay ikilisini, çıkar zaha-kerem'i. dön 5-4-1'e, hem kazımcan'ın yükünü hafiflet, apo destek versin oraya, hem de rakibi risk almaya zorla. riski alırlarsa ne ala, almazlarsa ki bence almayacaklardı maçı 1-1'e bağla bitir.

    yani bi golü yemeden önce angelino, ziyech, barış değişikliğini yapsak yine yerdik golü. oyuncuları yenilemek bu oyunu tutmazdı, tutmadı da, oyunu yenilememiz lazımdı. taktiğimizi, sistemimizi yenilememiz lazımdı ama malesef yapmadı. ilk yarıda ne oynadığımızın gerçekten bir hükmü kalmadı, bunu sonuca dönüştürememek, hele ki bunu gerekli değişiklikleri yapamayarak dönüştürememek çok can sıkıcı. eğer ilk yarıdakimoyun ikinci yarı devam etmiş olsaydı, okan hoca daha ne yapsın diyenler haklı olabilirdi; ama devam etmedi, taktik değişiklik gerekiyordu, oyuna radikal müdahele gerekiyordu ve bunu yapmayan olarak bu mağlubiyetin baş sorumlusu okan hocadır. yapman gerekeni yapmayarak yaşanan bir başarısızlığın sorumluluğundan kimse kaçamaz.

    (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın