• 75
    taffarel'dir.

    gelmeden önce bütün dünya tarafından bilinen, kurtardığı penaltılarla ülkesine dünya kupası getiren bir kaleci ile, 24-25 yaşında lazio tarafından pek de düşünmeden elden çıkartılarak galatasaray'a gelen kaleci arasındaki fark bariz.

    muslera muhteşem bir kaleci, prime döneminde dünyada ilk 10'a kafadan yazılacak kaleciydi fakat yıllarca gerek yan top zaafları olsun gerek topa oyuna sokma konusunda berbat oluşu olsun her zaman defolu bir kaleci oldu. taffarel ise hem ayakları çok iyi olan hem kalede her daim her pozisyonda güven veren hem de lider bir kaleci.

    ayrıca kariyer olarak taffarel açık ara öndedir. muslera'nın 12 senede 6 şampiyonluk kazanması uçuk bir şey, %50 ile şampiyon olmak demek fakat taffarel oynadığı yanlış bilmiyorsam 4 senede 1 uefa 1 süper kupa 3 lig şampiyonluğu falan bambaşka bir galatasaray dönemi yaşadı. ayrıca dünya kupası sahibi bir kaleci. hem de öyle yedekte oturup kupa alan kadroya girenlerden değil, bizzat finalde kurtardığı penaltılarla kupayı alanlardan biri olarak kazanmış dünya kupası'nı.

    sonuç olarak muslera bir galatasaray efsanesidir. taffarel ise dünya futbolunda efsane kalecilerdendir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın