• 65
    gece gece gördüğüm bir haber ile beni derin düşüncelere daldıran maç.

    bayern münih bu sezon 21 as oyuncusu ile oynuyor. bu maç öncesi mevcut 3 sakat oyuncuları var. stoperler upemacano ve de ligt ile gnabry sakat gözüküyor. oynayıp oynamayacakları belli değil. ayrıca ellerinde şu an için tek sağlam stoper kim min jae kaldı.

    https://x.com/...897958914482220?s=46

    şimdi beni düşündüren konu şu. bu haberi gördüm ve araştırmaya başladım. bayern münih 3 sakat oyuncusu ve sağ bek bruno sarr ve santrafor mathys tel hariç bütün oyuncularını milli takıma göndermiş. tuchel’in de serzenişte bulunduğu almanya milli takım kadrosunda kimmich, goretzka, musiala, müller ve sane gibi bayern münih hucüm hattının neredeyse tamamı bulunuyor. almanya milli takımı çarşamba sabah 03:00’da meksika ile oynayıp dönecek. yani bu oyuncuların gelişi perşembe akşamını bulacak.

    bayern münih’in diğer oyuncularına baktığımızda kim min jae salı 14:00’da güney kore ile maça çıkıp almanya’ya gelecek. onun da gelişi perşembe’yi bulacak. alphonso davies ise kanada milli takımı ile salı 04:30’da maça çıkacak. onun da gelişi çarşamba akşamını bulacak. mazroui fas ile salı 22:00’da karşılaşmaya çıkacak. gelişi çarşamba günü. ingiltere salı 21:45’de italya ile maça çıkacak. harry kane çarşamba günü gelecek. laimer avusturya ile pazartesi 19:00’da azerbaycan’a gidecek. dönüşünde 4.000 km’lik yolculuk yapacak. chupo moting kamerun ile salı 21:45’de maça çıkacak. dönüşü çarşamba günü.

    yani bayern münih futbolcuların hepsi perşembe günü ya sakatlıktan yeni çıkmış durumda ya da kilometrelerce yol yaptıktan sonra tesislerde olacak. almanya milli takımında ki oyuncular 7.800 km, kim min jae 8.100 km, alphonso davies 8.000 km, laimer 4.000 km, mazroui 2.700 km, chupo moting 3.300 km yolculuktan gelip perşembe günü idmana çıkacaklar. sonrasında 24 saat geçmeden tekrardan uçağa binip 600 km’lik mainz deplasmanına gidecekler. aradan 48 saat geçmeden 2.300 km’lik istanbul yolculuğuna çıkacaklar. her ne olursa olsun, ne kadar profesyonel olursa olsun bu insanlar robot değil. 6 gün içinde 15.000 km’ye yakın uçup 30.000 m’den fazla tam kapasite ile koşamazlar. bu kadar sakatlığın yorgunluğun ve yolculuğun sonunda salı akşamı istanbul’da vucüt artık kendini bırakmalı. yani en azından öyle olmalı. konu bayern münih ve almanlar ise bu konulara daha dikkatli yaklaşmak lazım ama insan düşünmeden edemiyor.

    şimdi bana diyeceksiniz ki sadece bayern münih mi milli takımlarına oyuncu yolluyor ? herkes milli takıma oyuncu yolluyor ? bütün takımlar bu sıkıntıyı çekecek ? haklısınız herkes yolluyor ama bayern münih’in durumu çok farklı. şöyle söyleyeyim bizim kemik kadromuzun çoğu şu an zaten florya’da çalışıyor. türk milli takımı oyuncuları da pazar günü letonya ile konya’da maç yapıp pazartesi tesislerde olacak. avrupada ki her takımın milli takımından geç gelen veya erken gelen futbolcuları vardır. mesela bizde de salı günü milli takımlarında olacak davinson, ziyech ve zaha var. özellikle davinson da güney amerika’dan gelecek. 2-3 kişi bir takım için tolere edilebilir. ama bayern münih oyuncularının neredeyse hepsi salı ve çarşamba milli takımları ile maça çıkıp gelecek. kore’den almanya’ya, kanada’dan fas’a, ingiltere’den kamerun’a kadar hepsi salı veya çarşamba günü maça çıkacak ve ancak perşembe günü antrenmana çıkabilecekler. musiala, sane, kimmich, müller, goretzka, kim min jae, davies 8.000 km uçuş yapıp gelecekler. tek tek baktım her bakışımda şaşırdım. sanki bir el resmen bayern’e bu şekil bir milli takım fikstürü hazırlatmış. dünyada hiç bir kulüpte örneği yoktur.

    tuchel’in bu açıklamaları boş değil. adam harbiden düşünüyordur. şu an elinde antrenman yapacak oyuncu yok. gelsinler diye bekliyor adam. gelişleri perşembe akşamını bulacak. sonrasında cuma tek antrenman ile mainz’e uçacak, dönüşte tek rejenerasyon ile pazartesi istanbul’a uçup burada antrenman yapacak.

    beşiktaş maçı flan hikaye. ben bayern maçını aklımdan çıkaramıyorum. manchester’ı deplasmanda yendikten sonra içeride bayern’i de yenip 36 maçlık yenilmeme serisini bozarak lider olursak dünyada yapacağımız sükseyi düşünün. ben hep derim. bu adamlar robot değil. futbol dünyası son 4-5 yıldır saçmalamaya başladı. futbolcular oradan oraya turnuva, lig, şampiyonlar ligi, kupa, milli takım, uluslar ligi koşturup duruyor. son yıllarda ki kalitesizliğin sebebi de bu. maçlarda 25.000 metre eforlu koştuktan sonra 15.000 km üzeri yol yapıp sonunda sert bir deplasman maçına çıkacak adamlar elbet etkilenir. o yüzden bu maç için tek hedefimiz galibiyet olmalı. sonunda yenilsek bile manchester maçı mantalitesi ile çıkmalıyız. tempoyu düşürmemeliyiz. umarım o tarihi yazarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın