• 3321
    tekstil icinden gelen biri degilim, belki profesyonel arkadaslar daha net ve dogru fikir sunabilir fakat bana gore turkiye'nin her yerinde fiziksel magaza acmak ve bundan kar elde etmeyi beklemek cok yanlis. baslangic karari yanlis oldugu icin sonucu da yanlis oluyor. zaten turkiye bir tekstil cenneti, kendi magazalarimiz ustunden yapip, tekstil magazalariyla rakip olacagimiza, birakalim onlar bildikleri isi dogru, duzgun yapsinlar, biz marka degerimiz ustunden kar elde edelim. store olmasin demiyorum. stad girisinde olur, mobil standlar olur. deplasmana mobil standlar goturulur. internet uzerinden satis yapilir. fakat anadoluda o sehrin en pahali kiralarinin odendigi avmlerde dukkan tutmak, eleman tutmak, adim kadar eminim cogu magaza kendini donderemiyordur bile. forma dedigin her gun satin alinacak bir sey degil.

    bunun yerine bence olmasi gereken, duzgun ve karli ortakliklar olusturmak. defacto'da nba serisi oluyor mesela onun gibi gidip turkiye'de tekstil devleriyle, galatasaray serisi yapmak istermisiniz diye konusmak. koy icardi temali bir tshirt, kazak neyse artik defacto'ya, koton'a ya da daha lux magazalara, adamlarin calisani var, stok icin deposu var, ulasim icin personeli var. milyonlarca urun satiyorlar gunde. bir kosede de bizim urunler dursun, denemek isteyen denir, o buyuklukteki magazalarda illa ki urunlerini eritir. satis ustunden net karimizi aliriz, isletim maliyetini de bu magazalar karsilar.

    ayrica sirf giyim uzerinden dusunmemek lazim. turkiye'de muhtesem bir zincir magaza kulturu var. adamlar devletin gidip, yatirim yapmadigi yere bile magaza aciyorlar. edirne'den, hakkari'ye kadar adamlarin kurulu duzeni var. okullar aciliyor diyelim, yap galatasaray okula baslama seti. zaten cocuklar icardi hayrani, icardi'li suluk, sari kirmizi canta, defter artik ne oluyorsa. a101, bim okul zamani bu tarz seyler satiyor. zamana gore aktuel urun gamlarini degistiriyorlar. sirf bunu kar amacli da dusunmemek lazim. bu tur seyler cocuklarda aidiyet duygusunu arttiriyor. cocuklar galatasaray urunleriyle buyusunler. bu okul doneminde, ornek veriyorum a101, bim gibi ulasmasi kolay bir magaza ile bizim yonetim anlassa, ve ucuk olmayan muadillerine denk fiyatta galatasaray temali bir okul baslama seti yapsa, milyona yakin satis yapardik. al sana 20 yil sonrasina yatirim iste, o cocuklar elbet buyuyecek.

    bir seyi fenerbahce, besiktas yapiyor diye, illa biz de yapmaliyiz diye yanlis bir algi var bana gore. gs store, gs tv vb. yatirimlar kulubu ileri goturen degil, sadece sermayeden yediren seyler olarak hayatlarina devam ettiler. yine tekrar ediyorum, insanlar galatasaray urunu kullanmak istiyor, galatasaray markasina destek vermek istiyor. yoksa galatasaray bir tekstil kurumu degil. tekstil kurumu gibi davranmasina gerek yok, onemli olan marka degerinden gelir elde etmek. bizler icin de kullanilabilir urunler sunsalar, guzel olurdu. ilk dugme yanlis atildigi icin surekli birileri, yonetim vs suclaniyor ama degisen hicbir sey olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın