resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 6373
    kendisine çok değer veriyorum ama bende genelde oyuncularla ilgili kendilerini daha çok geliştirdikçe içimde bir huzursuzluk oluşuyor.

    kerem ilk geldiği gün, daha doğrusu ilk izlediğim maçtan sonra onyekuru'yu kesmesi gerektiğini dile getiriyordum.
    bunu söylerken de kerem her oyunu girdiğinde topsuz oyunda yaptıklarıyla ortalığı karıştırması ve elit bir gol tehditi oluşturmasıydı.

    şimdilerde ise daha çok ayağına top istiyor, daha çok oyun kurmak istiyor, icardi'yi daha direkt toplarla bulmaya çalışıyor.
    önceden ayağına atıldığında meşhur marsilya çalımıyla veya öngörülemeyen bir şekilde döner verkaç ile gol kovalardı.

    topun toplamda her oyuncuda ortalama 3 dakika kaldığını düşündüğümüzde, acaba geliştirmeye çalıştığı şeylerle hiç vakit kaybetmemeli diye düşünmeden edemiyor insan.

    topsuz koşuları hala ölümcül. ilk adımındaki tahmin edilemezliği ve bitiriciliği de üst sınıf. yani aslında garry rodrigues'in özellikleri gibi rakipler tarafından önlem alınabilecek özellikler değil bunlar.

    aslına bakarsanız, kerem neden hala sol açık oynuyor onu da anlayabilmiş değilim. zaman zaman hem okan hoca, hem de fatih hoca sahte 9 olarak denemişti kendisini. bence kanattaki herhangi bir rolden daha uygun buna. ama ne zaman denense hüsranla sonuçlandı bu denemeler.

    belki de olmamasının nedeni keremin tek yöne hareketlenebilmesidir. sonuçta soldan içeri kırılıyor, ve merkeze aldığınızda, aynı hareketlenme ile daha dar ve sıkışık bir yere giriyor, hem de sola doğru hareketlenmediği için ekstra opsiyon oluşturamıyor. sol ayağını biraz daha geliştirebilse,(hem top kontrolü, çalım, hem de son vuruş açısından), inanılmaz bir seviyeye evrilebilir. ki o zaman şu anki değerini kolayca ikiye katlayabilir.

    ben olsam kerem'e sadece sol ayağını daha iyi kullanabilmesini çalıştırırdım. o zaman tahmin edilemezliği, bitiriciliği iki katına çıkacak. topsuz hareketlenmelerine daha önlem alınamaz olacak. icardi ile daha inanılmaz bir ikili olabilirler.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın