• 33946
    2023-24 sezonu kadro yapılanmamız ve sezona giriş oyunumuzu değerlendirmek gerekirse birkaç eksikliği göze çarpan takımımız.

    sanırım kendi adıma maçları izlerken en çok gerildiğim nokta rakipten topu kapma becerimizin geçen seneye kıyasla bir hayli gerilemesi. takıma genel anlamda baktığımızda bireysel yetenekleriyle top kapma becerisi yüksek olan iki futbolcumuz var ilk on birde; torriera ve sacha boey. onun dışında kalan futbolcularımız rakibi pas hatasına zorlayabilecek ya da gelen topu iyi uzaklaştırabilecek yapıda. ne nelson ne de abdülkerim stoper olmalarına rağmen birebirde çok iyi top kapacak yapıda oyuncular değiller. bir de kazımcan oynamadığı için sol bekte tam tersi profil olan angelino oynadığında birden ayağa seri oynayabilen takımlar karşısında zorlandığımızı görüyoruz. şampiyonlar ligi ön elemeleri bu konuda iyi bir ışık oldu bize.

    kadro yapılanmamız bu şekilde olduğu için illa defansif anlamda zayıf olacağımız anlamına gelmiyor. bizim için önemli olan doğru defansif kurgu. defans hattıyla da sınırlı değil bu söylediğim, takım savunması. tabii şunu göz ardı etmemek gerekiyor, ilk on bire aday üç yeni oyuncumuz var; ndombele, ziyech ve zaha. bunlarla beraber alternatif olarak kullanabileceğimiz davinson sanchez var. bu isimlerin ortaya koyacağı defansif karakter nasıl olacak, fiziksel olarak güçlendikçe takımımız rakipleriyle nasıl göğüs göğüse çarpışacak bunları görmemiz gerekiyor. geçen sene avrupa'da oynamıyor oluşumuz oyunumuzu oturtabilmek için iyi bir fırsat sundu fakat şimdi bu defolarımız devler liginde başımızı ağrıtmasın diye dua edeceğiz.

    iyi bir takım savunması yapmak için defansif özelliği yüksek oyuncu profilleriyle takımı doldurmamız gerekmiyor bu arada. avrupa devlerine bakacak olursanız esas yaptıkları şeyin sizi top kaptırmaya mahkum bırakacak olan saha içi yerleşimleri ve oyun disiplinleri olduğunu görebilirsiniz. bizim de bunu bir şekilde başarmamız gerekiyor eğer avrupa'da ileri turları hedefleyeceksek.

    bunun dışında büyük bir sıkıntımız daha vardı, o da kapanan takımlara oyun aklımızı baskın tutarak kapalı oyunu açma becerimizdi fakat ben bunun ziyech ve diğer transferlerin etkisiyle ortadan kalkacağını düşünüyorum.

    bu sezon kadroda en çok torreira'ya, sonra kerem aktürkoğlu'na sonra da icardi'ye gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. sakatlık veya cezalı olma durumlarında yerlerini doldurmak bir hayli zor görünüyor. kerem için avrupa maçı olması durumunda tete-zaha-ziyech kurgusu geçici bir çözüm olabilir fakat ligde yerli kuralında mecburen barış alper'in oynayacak olması oyun formatımızı değiştirmek zorunda bırakabilir bizi.

    bu sezon takımdan beklentilerim konusunda henüz duygularım çok karmaşık. ilk maçlarda iyi gidiyoruz fakat o kıvılcımı henüz almadık. sert bir rakibe karşı iyi bir sınav vermeye ihtiyacımız var. takımdaki kırılgan havanın dağılması gerekiyor gibi düşünüyorum. burada kendimizi fenerbahçe veya beşiktaş'la kıyaslamıyorum ikisi de bizden daha iyi durumda değil. rahat bir lig geçirip geçirmeyeceğimizi şu dönem edineceğimiz alışkanlıklar belirleyecek. şans da yanımızda olur umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın