resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7715
    dördüncü döneminde şampiyon olduğu 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında dahi net bir oyun karakteristiği olmayan; devamındaki 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında oyun karakteristiği oluşturmanın uzağından yakınından geçmeyen 70 yaşındaki eski teknik direktörümüz ve efsanemiz fatih terim'i "son bir dans için" göreve davet edenlerin; "kariyeri icardi'nin sırtında geçiyor" şeklinde bir tez eşliğinde beğenmedikleri 49 yaşındaki mevcut teknik direktörümüz. bu fikri benimseyen kişinin fatih hocayı da beğenmemesi ve hocanın galatasaray'daki ilk dönemi hakkında "en büyük başarılarını hagi'nin sayesinde kazandı, bir numarası yok" (böyle bir şey asla söz konusu değil) demesi lazım ama demiyor tabii.

    şu avrupa'da başarı meselesine gelince. fatih hocanın dördüncü döneminde avrupa kupası maçları 2021-2022 sezonundan ibaret olsa ağzımı açmayacağım ama değil maalesef. "geçmişe takılıp kalınmasın, eski yaraları kaşımayalım" dedikçe bazı insanlar bu yolun açılmasını istiyorlar. ne çabuk unutuldu 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarındaki şampiyonlar ligi serüvenlerimiz? rezil olduk rezil. 2020-2021 sezonunda uefa avrupa liginde gruplara kalmadan rangers'a elenen galatasaray takımının teknik direktörü kimdi? 2021-2022 sezonunda şampiyonlar ligi ön elemesinde hollanda'da psv'den 5 tane yiyip ülkenin dönen, psv'ye istanbul'da da yenilen galatasaray futbol takımının teknik direktörü kimdi? ne son dansı, hangi son dans?

    okan buruk'un 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında başakşehir ile avrupa kupası maçları performansına bir bakın. ondan sonra da fatih hocanın galatasaray'daki dördüncü döneminde avrupa karnesine bir bütün olarak bakın. bunları yaptıktan sonra tekrar bir değerlendirelim kim daha "avrupai" bir teknik adam? avrupa'sını, türkiye'sini, o'sunu, bu'sunu geçtim; birinin galatasaray'daki son döneminde yardımcıları eski futbolcularımız olmaktan başka hiçbir vasıfları ve antrenörlük kariyerleri olmayan ve futbolu bırakır bırakmaz sıfır tecrübe ile teknik heyete girmiş necati ateş ve selçuk inan; diğerinin yardımcıları mesleği antrenörlük olan ve mesleğine hayatını vermiş irfan saraloğlu ve genç yaşına rağmen yaklaşık 10 yıldır bu işi yapan ve işinde adım adım yükselen ismael garcia. hangisi acaba işinde daha liyakat odaklı gözüküyor ve takım çalışmasına inanıyor? hala mı fatih terim?

    galatasaray da, türk futbolu da unutmalı artık fatih hocayı. acısıyla tatlısıyla, artısıyla eksisiyle türk futbolundan bir fatih terim geçti. imzasını attı o tarihe. ama bu kadar. 49 yaşındaki türk teknik adamımızın oturduğu koltuğa 70 yaşındaki efsanemizi ve eski teknik adamımızı yakıştırmayalım artık. bunun düşüncesi, hayali bile çok yanlış. fatih hocanın 2000'deki ayrılışından sonra 23 senedir hocanın galatasaray'da görevde olmadığı sezonlarda hayali kuruldu ve görevde olması istendi. teknik direktörler beğenilmedi, istifaları istendi. hoca da 2000'den sonra üç kez daha göreve geldi; farklı başkanlarla ve yönetim kurullarıyla farklı sezonlarda uzun yıllar çalıştı galatasaray'da bu 23 yıllık süreçte. yetmedi mi, doymadık mı hocaya? bence yetti, doyduk. daha fazlasını asla istemiyorum ve isteyenleri de hiçbir şekilde makul ve mantıklı görmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın