• 108
    fenerbahçe spor kulübü'nü 3 mayıs 1918 tarihinde, henüz tuğgeneral rütbesindeyken fakat çanakkale kahramanı olarak tüm yurtta tanınıyorken ziyaret etmiştir.

    kulübün merkez binasını gezerken; müzede sergilenen, üzerinde ingiliz takımlarının da adları yazılı "istanbul futbol ligi şildi"ni görünce "aferin çocuklara. yabancı uyruklu sporcuların ağırlığındaki müsabakalarda, şampiyonların arasına adlarını yazdırmışlar. bu bir muvaffakiyettir." demiştir.

    kulübün şeref defterine yazdığı satırlar ise şöyle:

    "fenerbahçe kulübünün her tarafta mazhar-ı takdir olmuş (övünç kazanmış) bulunan asar-ı mesaisini (üstün çalışmalarını) işitmiş ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmetini (üstün hizmet veren kişileri) tebrik etmeyi vazife edinmiştim. bu vazifenin ifası (yerine getirilişi) ancak bugün müyesser (mümkün) olabilmiştir. takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile (yazmakla) mübahiyim (mutluyum)."

    ordu kumandanı mustafa kemal
    3.5.1918

    velhasıl; tıpkı takımımızın kurucusu gibi devletimizin kurucusu da yabancı takımlarla yapılan müsabakaları/turnuvaları ciddiye alıyordu. buradan yola çıkarak günümüzde yaşıyor olsa idi galatasaray'a sempati duyardı demek yanlış olmaz. fakat yinede mustafa kemal atatürk hakkında konuşulacak son konulardan/tartışmalardan birisi hangi takımı tuttuğu konusudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın