• 2212
    (bkz: 10 things i hate about you)

    çok sevdiğim genç yaşta kaybedilmiş oyuncu heathcliff andrew ledger nam-ı diğer heath ledger'ın bence çok yakıştığı julia stiles'la başrolünü paylaştığı amerikan gençlik filmi.

    baştan aşağı eğlenceli bir film. shakespeare'in "hırçın kız" eserinin uyarlaması. konusu klasik liseli hırçın bir kızı iddia karşılığında kendisine aşık etmeye çalışan sonradan kıza kendi de aşık olan cool bad boy çocuk hikayesi. yalnız çok güzel klişe yapmışlar.

    bi kere julia stiles hakkaten çok güzel bu filmde, heath ledger ise bildiğimiz gibi. güneş gibi parlıyor eleman. o dönemki tipini görünce çok şaşıracağınızı düşündüğüm dönemin sıskası joseph gordon levitt de loser rolünde filmde yer alıyor. ne tesadüftür ki heath ledger, the dark knight'taki muhteşem performansı sonrası hayatını kaybedince nolan, gordon levitt'i serinin devam filmi the dark knight rises'a dahil etmişti.

    çok sıcak, eğlenceli ve akıcı bir film. ayrıca bu tür bir filmden beklenmeyecek derecede iyi oyunculuklar var. heath ledger'ın mimik ve fizik oyunculuğu çok başarılı, hele hele julia'ya serenat yaptığı meşhur stadyum sahnesindeki dansı, 8-9 sene önceden nasıl bir joker olacağının spoilerı gibi.

    julia stiles da oldukça başarılı bir performans göstermiş, filmin adını da aldığı 10 things i hate about you şiirini okuduğu sahnede çok beğendim özellikle kendisini. ayrıca tekrar söyleyeceğim, bu filmde gerçekten çok güzel kendisi, hatta genç yaşta böyle bir rolde oynadıktan sonra kariyerinin devamı "beklemen patlamayı yapamamış" olarak değerlendirilebilir.

    her şeyden önce filmde hepimizin özlediği lise yıllarının masumiyeti var, beni kendi lise yıllarıma götürdü. lise aşklarının saflığını hatırlattı, hüzünlü hüzünlü gülümsetti. hakikaten içinde paranın, dış etkenlerin, üçüncü şahısların karışmadığı masumane lise aşklarının yeri bir başkaymış. film de esasında onlardan birini anlatıyor. ama dediğim gibi, başarılı bir klişe olmuş.

    heath'in can't take my eyes off you performansına değinip yazıyı bitiriyorum. çok güzel bir performans, sesi beklediğimden çok daha güzel oluyormuş şarkı söylerken. bandosuyla, julia'sıyla, arkadaki futbol antrenmanı yapan takımıyla, güvenliklerle yaşanan kovalamacayla on numara sahne. arada youtube'dan açıp açıp izlerim, hem güler hem de hüzünlenirim. keşke bu kadar erken aramızdan ayrılmasaydın be heath, oscar'dan kolye yapacak adamdın gerçekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın