resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2576
    öncelikle şunu söyleyeyim sezona berbat başladı. bir faciaydı ön eleme maçlarında ama şu an o haline göre çok daha iyi durumda. geçen sezonun iyi yıldızlarından biriyidi.

    futbolda bir oyuncunun bazı özelliklerini görmek zordur. örneğin bilekleri yumuşak bir oyuncu ya da hızlı bir oyuncu ya da güçlü bir oyuncu hemen fark edilir. ama bir oyuncunun karar becerisinin yüksek olduğunu böyle fark edemezsiniz.

    nelsson'u maç yoğunluğumuz düşünüldüğünde yaklaşık 1.5 yıldır izliyoruz. nelsson çok atletik değil, hızlı değil, çok güçlü değil, çok iyi pasör değil, teknik değil... ee o halde neden iyi oyuncu? çünkü adam çok iyi bir stoper. orhan uluca davinson sanchez'i yorumlarken söyledi, nelsson'un bir kere hızlı bir oyuncuya yakalandığını gördünüz mü dedi. kimi diyebilir ki çünkü öne çıkmıyor. öyle bile olsa yakalanmaması bir meziyettir. çok uzun boylu biri değil nelsson buna rağmen kendisine net bir hava hakimiyeti kuran santrfor da anımsamıyorum. adam pozisyon alma olarak çok üst seviye bence ve müthiş risksiz bir oyunu var. bazen bu da gerekir bir takıma.

    bunlar nelsson süper, uçuyor kaçıyor demek için yazmıyorum. ben her oyuncunun satılabileceğine dahası doğru teklif geldiğinde de satılması gerektiğine inanan biriyim. iyi bir takımın ve sistemin varsa yerine yenisini koyarsın. aynısını koymak zorunda değilsin, başka iyi özellikleri olan başka adamlar koyarsın. ben bunları bazen bir oyuncunun hak ettiği değeri veremediğimizi düşündüğüm için yazıyorum. örneğin torreira; koşar, mücadele eder, top çalar... peki bu mu sadece? bence müthiş bir top dağıtıcı, aldığı topu anında dikine oynuyor. müthiş bir ara pası atmıyor belki ama zaten o bölgedeki bi,r adamdan ilk isteyeceğin şey o değildir ki, topu alıp öndekilere vermesidir. torreira bunu bu ligde en hızlı yapan orta saha oyuncularından biri.

    bir stoperin hızlı olması, güçlü olması, teknik olması elbette önemli meziyetlerdir ama bunların kıymetli olması için o stoperin önce iyi stoper olması lazım. bence nelsson önce iyi stoper, sonrasında ne kadar hızlı, güçlü, teknik olup olmadığı onun değerini artıracak diğer unsurlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın