• 9477
    29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı hazır olmamamıza rağmen oynadığımız sezonun en önemli maçıydı. bazen sadece skoru almak önemlidir ve biz de ihtiyacımız olan skoru aldık. sezon sonunda ligi ilk 2'de tamamladığımız müddetçe bu maç kadar önemli bir maç daha oynamayacağız. taraftarın mutlu olmayı bilmesi gerekiyor.

    kerem'e yönelen ciddi eleştiri okları var. bana göre hücumda takımın en etkili oyuncusu kerem'di. rakibi zor duruma soktuğumuz pozisyonların tamamında kerem var. hele 2. devrenin ortalarında bir pozisyon oldu. kerem topu rakipten kurtardı göbekte, hafif sola doğru topu sürdü, sağdan da bir galatasaraylı futbolcu geliyordu. rakibi 2'ye 1 yakalamıştık. o koşmaya devam etse pozisyonun sonucu büyük ihtimalle kaleciyle karşı karşıya ile bitecekti. ya mertens ya da kerem demirbay'dı bu oyuncu. tam emin değilim. bir de torreira'nın taca attığı pozisyon var. orada da çok güzel top çıkardı. galatasaray taraftarı oyuncuyu gömmeye yer arıyor. yediğimiz golün tüm kabahati kerem'e yüklendi. orada topu kaptırdığımızda pozisyon olacağı belliydi. rakip 3 kişinin içinden geçti. bir allahın kulu da faul yapmadı. hakemin sertliğe bu derece izin verdiği ve rakibin bu derece sert oynadığı bir maçta kesinlikle karşılık veremedik. melayeke gibi davrandık rakibe.

    maçın bana göre 2 kötüsü vardı. biri okan buruk. geçen sene 3-0 kazandığımız ligin son maçında fenerbahçe'ye karşı oynadığımız oyun anlayışı bu maça çok uygundu. torreira'nın yanına mutlaka berkan'ı koymalıydık. kerem gibi berkan da taraftarın sıfır şefkatle yaklaştığı bir başka oyuncu. eleştiri ne? berkan'ın torreira'nın yerinde oynayamaması. adam mecburiyetten 6 oynadı kaç maçtır. mevkisi box to box. bu maç için orta sahada torreira'nın yanına aradığımız kandı. sanıyorum gitmek isteyen oyunculardan biri de kendisi. okan buruk o sebeple ilk 11'de tercih etmemiş olabilir. mertens yerine de fenerbahçe karşısında olduğu gibi barış alper yılmaz'ı oynatmak en iyi tercihti. o zaman her mücadelede top bir şekilde rakibin önünde kalmazdı. bir diğer seçenek de kerem demirbay'ı o bölgede kullanmaktı. fakat kerem demirbay henüz almanya'da onu parlatan temposunu kazanmış değil. bir kaç senedir o temposundan uzak zaten. diğer kötü de mertens. aslında mertens'in kötülüğünü de okan buruk'a bağlıyorum. çünkü oyuncu bu tempoyu kaldıramıyor. artık italya'daki gibi maçın son yarım saatinde oynama vakti geldi. bu şekilde kullanıldığında son derece etkili bir silah olacakken biz oyuncuya ve takıma zarar vermeye yönelik kararlar alıyoruz. şu haliyle ofansif aksiyonları bakımından mertens takımın en kötüsü. umut vaadeden bir çok atağı verdiği kötü kararlarla yok etti. aynı şeyleri kerem aktürkoğlu yapsa maç sonrası evi basılırdı.

    bir nokta da okan buruk'un maç sonrası açıklamaları. hala 10 numara istiyorum diyor. ben bu işi anlayamıyorum. elimizde o bölgede oynayabilen mertens, kerem demirbay ve ziyech var. sağ kanatta tete ve barış alper yılmaz, sol kanatta da kerem ve zaha var. bu takıma yeni bir hücum oyuncusu gerekmiyor. biraz transfer şımarıklığı seziyorum.

    galatasaray'ın ivedi olarak 2 orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. biri 6 numara, diğeri de okan buruk'un arayışında olduğumuzu belirttiği box to box. onun dışında ne ramos lazım ne de 10 numara.

    bu arada okan buruk'tan memnunum. her insan gibi onun da hataları oluyor. yada işte futbol çok subjektif değer yargıları barındıran bir spor. belki de o doğrudur ben hatalıyımdır. belki de turu geçmemizin tek yolu buydu. başka hangi taktikle çıkarsak çıkalım elenecektik.

    lafı tekrar taraftarımıza getireyim.
    eleştirellik değil dünkü maçtan sonra takınılan tavır. toksiklik.
    sorsan kimse iyi değil taraftarımıza göre. herkes gitmeli...
    biraz mutlu olmayı bilmemiz gerekiyor. takımın yavaş yavaş form tutacağını, kadronun yavaş yavaş birbirine uyum sağlayacağını anlamalıyız.

    bir daha karşımıza bu kadar hazır bir rakip çıkmayacak. sezonun bitmesine 9 ay var. bu takvimde en yüksekte olursak evet performans veririz. fakat devre ortasından itibaren geçen sene fenerbahçe'nin yaşadığını yaşamaya başlarız. ideal form tutma haftaları ligin 9-10. haftalarıdır. en tepeye ise ligin ikinci devresinde çıkmak gerekir.

    bence herşey iyi olacak.
    biraz pozitif olalım. çünkü negatiflik teknik heyetimize, futbolcularımıza ve galatasaray'a zarar veriyor.
    tek maçta cebimize 30 milyon eu koyduk. kıymetini bilelim. en iyi oyunumuzu oynamamış olmamız kazancımızı önemsiz hale getirmez. bu kadar organize bir takıma karşı bu kadar kötü oynarken kazanmamız bireysel kalitemizi ortaya koyuyor. biz de organize olmaya başladığımızda çok farklı bir takım izleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın